Vizită în capitala catolicismului: Vaticanul!

Vatican e Roma și e Italia, oricât ar fi el cel mai mic stat din lume. E un obiectiv turistic prin el însuși, mai mult decât un leagăn al creștinătății. Se află în inima Romei, la 5 minute de Castelul Sant Angelo și la 6 minute de Tibru, iar anual milioane de turiști își doresc să ajungă aici. Vaticanul atrage ca un magnet și nu cred să existe cineva care odată ajuns la Roma să nu își plănuiască o zi aici. Tocmai în acest scop Tamicris Tours are pentru noi o ofertă imbatabilă.



Ce să nu uiți înainte de a ajunge la Vatican:


  • în general Vaticanul este un loc aglomerat, cozile sunt interminabile atât la intrarea în catedrală (uneori cozile ies din Piazza San Pietro) cât și la intrarea în muzeul Vatican
  • Catedrala se poate vizita gratuit, în timp ce intarea în muzeul costă de la 15 euro în sus
  • Muzeul este imens, de aceea recomand să vă rezervați o zi pentru Vatican + Muzeu
  • dacă se poate evitați weekend-urile, este înfiorător de aglomerat (mai ales perioada mai-septembrie)
  • nu ratați o plimbare prin Grădinile Vaticanului
  • înțelegeți că nu o să reușiți să vedeți chiar tot și nici nu ar trebui să vă doriți asta
  • nu uitați unde sunteți și îmbrăcați-vă cât mai adecvat cu putință (este în primul rând o dovadă de respect pentru propria persoană)



Ce să nu ratezi la Vatican:

  • Catedrală San Pietro. Dacă aveți noroc și nu prindeți o zi aglomerată este perfect, dacă nu, așezați-vă frumos la rând și evitați îmbulzeala. Oricum la intrarea în catedrală o să vă simțiți ca niște furnici mici de tot. Abia acolo la ușa ei o să realizați cât de mare este de fapt. Interiorul, deși nu grozav de ornamentat față de alte catedrale, dacă ați mai văzut, o să vă copleșească, totul pare atât de mare încât vă este clar că cineva a exagerat proporțiile. Nu faceți ca mine, care am uitat de tot și toate odată ajunsă în interior, ci remarcați undeva la intrare în partea dreaptă, capodopera lui Michelangelo, Pieta.
  • celelalte Basilici și Biserici ale Papalității: San Giovanni in Laterano, San Paulo Fuori le Mura și Santa Maria Maggiore.
  • Abordați Muzeul Vatican lejer și fără încrâncenare înțelegând și aici că este imposibil de văzut chiar tot, mai ales într-o singură zi. Dacă mergeți de capul vostru (ca majoritatea turiștilor, și eu am făcut la fel) nu ratați măcar: Capela Sistină (Sixtină, ambele variante acceptate) despre care se spune că ar deține cel mai faimos (și frumos) tavan pictat din lume. De asemenea a nu se rata: Frescele lui Rafael și Michelangelo (și dacă nu ești cunoscător tot îți vor plăcea la nebunie), Galeria Hărților sau Comorile etruscilor.
  • vizitează mormintele Papilor și bineînțeles Mormântul Sfântului Petru de sub grandioasa Catedrală.
  • urcă pe Cupolă, este un sfat pe care îl dau tuturor fără să mă gândesc. Este experiența maximă pe care o poți obține la Vatican. Există lift, există și opțiunea de a urca pe trepte. Imaginile de neuitat asupra Romei îți vor răsplăti fiecare pas.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram