sLOVEnia - Maribor

Slovenia este o țară de care cel mai probabil nu ai auzit prea multe. Poate doar că face parte din UE cu mult înaintea României și că de fapt arată SENZAȚIONAL. Eu mi-am spus că seamănă oarecum cum Austria, mai exact, că este o variantă mai ieftină a Austriei. Puteți descoperi și voi sLOVEnia cu un circuit Tamicris Tours sau o scurtă vizită de weekend la Ljubljana.



Deși, Slovenia are Litoral la fel ca și Croația și munți ca și Elveția, totuși puține sunt orașele și obiectivele turistice pentru care este recunoscută și apreciată. Totuși, majoritatea circutelor în Slovenia vor cuprinde invariabil, capitala țării Ljubljana, capitala culturală europeană din 2012 Maribor, una din cele mai renumite peșteri din Europa, Postojna și insula plutitoare de la Bled. Primele două le-am văzut și eu ocazia vacanței proaspătă încheiate.

Dacă despre Ljubljana am discutat cu această ocazie, azi vreau să vă spun câteva cuvinte despre Maribor.

Maribor este al doilea oraș ca mărime din Slovenia. Site-urile turistice din Maribor numără cateva elemente principale ce nu trebuiesc ratate chiar și la o vizită scurtă în frumosul oraș sloven:

  • Catedrala din Maribor, în stil gotic
  • Primăria din Maribor construită în stil renascentist.
  • Castelul Maribor ce datează din secolul 15.
  • Piramida Hill cu capela din secolul 19 ce domină granița de nord a orașului. Aici se pot recunoaște ruinele castelului Maribor din secolul al 12-lea.
  • Orașul găzduiește Universitatea din Maribor, înființata în 1975 și multe alte școli prestigioase în Slovenia

Maribor a fost numit ca un oraș alpin în 2000 și ales Capitală Europeană a Culturii 2012, alături de sublimul Guimarães din Portugalia. Maribor a fost orașul gazdă al Universiadei de iarnă 2013 și Capitala Europeană a Tineretului tot în 2013.

În 2011 a început, de asemenea, construirea Facultății moderne de Medicină în apropiere de râul Drava. Nu cu mult timp în urmă a avut loc, de asemenea, un concurs de arhitectură pentru renovarea Bibliotecii Rotovz și Rotovz Square și pentru Piața principală din Maribor. 

Orașul se mândrește nu mai puțin de 10 poduri peste râul Drava, principalele poduri (de la vest la est) sunt:
  • Podul Carintia
  • Studenci Footbridge
  • Podul Vechi
  • Tito Bridge
  • Podul feroviar
  • Double-Storey Bridge

Există, de asemenea, multe rămășite medievale în Maribor, inclusiv turnuri (turnul de apă și Turnul evreiesc).

Pentru  a vizita orașul aveți nevoie de cel puțin o zi. Puteți forța pentru mai puțin, dar nu cred că merită. Maribor-ul este un oraș deosebit, aproape de România, oraș ce merită o vizită sau un weekend prelungit. Slovenia nu e de ratat sub nicio formă!! Puteți începe de aici ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram