Potrivit legendei, Japonia a fost creată de către zeii care au înfipt o sabie în ocean, iar la scoaterea ei s-au format patru picături ce au devenit insulele principale, precum și o multitudine de insule mici. Azi visăm, în primăvară plecăm... pentru că niciodată Japonia nu poate fi mai frumoasă ca atunci când înfloresc cireșii... Tamicris ne poate duce acolo în perioada 05.04 – 16.04.2015, cum vi se pare?
Conform legendelor și documentelor japoneze, Țara Soarelui Răsare are o istorie de aproximativ două milenii și jumătate. Cum se poate simți un turist printre atâtea secole de istorie? Cu atât mai mult turistul european!?... Energiile concentrate spre organizarea întregii țări și dezvoltarea susținută a economiei au permis Japoniei să devină o putere economică de o importanță recunoscută, cu o intensă viață culturală.
Ce trebuie să știi despre Japonia înainte de a petrece o primăvară aici:
Casa Imperială a Japoniei este condusă de Împăratul Japoniei. Constituția Japoniei definește împăratul ca "simbol al statului și al unității poporului". El execută datorii ceremoniale și nu are putere reală, nici măcar în situații de urgență. Suveranitatea este pusă în mâinile poporului japonez prin constituție. Deși statutul său oficial este disputat, la ocazii diplomatice, împăratul tinde să se comporte ca și cum ar fi șef de stat. În 2006, Japonia era singura țară din lume condusă de un împărat. Floarea familiei imperiale japoneze este crizantema, un simbol național extrem de respectat. În mod oficial, împăratul Hirohito și-a renegat genealogia divină în 1946, la sfârșitul războiului dar în multe rituri el, împăratul îndeplinește încă o funcție sacerdotală. Actualul împărat este Akihito.
Principalele religii din Japonia sunt budismul și șintoismul. Totuși, majoritatea japonezilor nu sunt adepții unei singure religii, ci încorporează în viața lor de zi cu zi caracteristici din ambele religii, într-un proces numit sincretism. Învățăturile budiste și șintoiste sunt adânc încorporate în viața zilnică din Japonia, deși japonezii pot să nu își dea seama de acest lucru. În general, este dificil pentru cei necunoscători să separe religia „adevărată” japoneză de superstițiile și ritualurile de zi cu zi, iar majoritatea japonezilor nu își pun problema să le separe.
În țară sau în străinătate, japonezii au cucerit recunoașterea internațională în domeniul modei, cinematografiei, literaturii, al programelor de televiziune, al jocurilor video sau pe computer, dar și al muzicii. Cultura japoneză a evoluat foarte mult de-a lungul secolelor de la forma ei originară, cultura Jomon, la un hibrid contemporan, care combină influențe din țări din Asia, Europa și America.
Fără doar și poate Japonia este o țară foarte interesantă, complexă, plină de inedit și cu siguranță putem scrie la nesfârșit despre ea. Recunosc că este o țară care mă fascinează și pe care cu cea mai mare seriozitate sper să ajung să o vizitez cândva, ceea ce vă doresc și vouă :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu