Revelion pe gondolă... Artificii pe Canal Grande...

Din seria revelioanelor altfel, azi vă recomand un revelion atipic în unul din cele mai romantice orașe din lume. Veneția, cea de pe canele, cu gondolele ei emblematice și cu mediterana eternă, ne cheamă prin Tamicris Tours la un Revelion 2015 pe Canal Grande.



Întregul oraș (și întreaga lagună) au fost declarate în 1979 patrimoniu al umanității de către UNESCO. Așezată la granița culturală cu Imperiul Bizantin, Veneția și-a dezvoltat un puternic spirit de independență care a dus la formarea unui oraș stat. Conducătorul politic era dogele, teoretic ales pe viață, dar în practică adesea constrâns să renunțe la propriul mandat ca urmare a unor rezultate nesatisfăcătoare ale propriului guvern. Și totuși Veneția a rămas în istorie... Azi orașul Veneția este împărțit în șase cartiere: Dorsoduro, Santa Croce, San Polo, San Marco, Cannaregio și Castello, cuprinzând 118 insule si 354 poduri.

Piața San Marco poate fi considerată "centrul centrului" orașului, una dintre cele mai frumoase din lume. Aici se găsește Bazilica San Marco, Palatul Ducal și clopotnița bazilicii. Un alt simbol al orașului este Podul Rialto pe care se găsesc magazine, iar canalele principale ale orașului sunt: Canal Grande și Canale della Giudecca. Primul traversează orașul formând un „S”, al doilea separă centrul vechi de insula Giudecca.


Biserici inedite în Veneția pe care le poți vizita:

Chiesa degli Scalzi este o operă a arhitectului Baldassare Longhena. Biserica a fost grav avariată de bombardamentele austriece din 1915, pierzându-și atunci valoroasele frescele de tavan, pictate de Tiepolo.

San Stae, biserică ridicată în secolul al XVII-lea, se distinge printr-o fațadă în stilul lui Andrea Palladio, concepută la 1709 de către elvețianul Domenico Rossi. În interiorul lăcașului se află picturi importante ale barocului târziu venețian.

Palate și alte edificii civile pe care nu le vizitează toată lumea:

Fondaco dei Turchi, edificiu ridicat probabil în secolul al XIII-lea, este cel mai vechi palat venețian. El a servit ulterior drept reședință a negustorilor turci. În evul mediu palatul era renumit pentru luxul său; astfel, el a servit împăratului bizantin Ioan al VIII-lea Paleologul drept reședință, în anul 1438. Din 1621 până în 1838 palatul a fost închiriat de către reprezentanții comerciali osmani. Astăzi palatul adăpostește colecțiile Muzeului de Istorie Naturală.

Palazzo Vendramin-Calergi, celebru palat renascentist, ridicat în jurul anului 1500 de către Mauro Codussi și frații Lombardo. Azi acest palat este sediul cazinoului orașului.


Așadar un Revelion la Veneția va fi și un Revelion în care ai posibilitatea de a vizita sau revizita orașul. Din acest motiv ador un Revelion plecată de acasă... mai ales în Italia ;) Revin cu alte propuneri!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram