Un tur sentimental prin câteva capitale europene

Viena - Bruxelles - Londra - Paris - Budapesta, cine nu ar vrea un circuit reconfortant, de primăvară, prin ele? Nu așteptați primăvara, parcă anume pentru asta? Tamicris Tours ne pune la dispoziție un circuit la un preț foarte bun, prin cele mai frumoase și accesibile capitale ale bătrânului continent...



Așadar, putem începe la Viena, în capitala fostului Imperiu Habsburgic cu Opera și teatrele ei și cu unele din cele mai frumoase muzee din lume. Ajungem apoi în "capitala" Uniunii Europene, Bruxelles, măcar pentru festivalul florilor, când un covor de o frumusețe ireală se întinde în fața primăriei gotice a orașului. Mai apoi dăm un ocol al fascinantei Londre, în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, trecem pe sub Canalul Mânecii în orașul iubirilor eterne, Parisul miraculos și inepuizabil și ne încheiem periplul în cea mai frumoasă capitală de pe Dunăre, Budapesta. Pare minunat și în această goană trebuie să nu uităm esențialul: să ne bucurăm!!

Dar cine ar putea să nu se bucure de frumusețea acestor orașe. Cine ar putea rata esența rafinamentului vienez, ori renumele ciocolatei belgiene? Cine ar putea rata soarele în mijlocul vremii londoneze, cine ar putea rata atmosfera de nedescris primăvara a unui Paris vibrant și mai ales cine ar putea uita de gustul gulyașului acasă la mama lui, la Budapesta?

Orice plimbare prin lume vine cu amintiri de neprețuit, pe care le captăm în călătorii tocmai atunci când nu alergăm după nimic și ne dăm răgaz să simțim tot ce ni se oferă, tot ce ne este dat să trăim dincolo de aglomerațiile turistice și dincolo de ce ne spun ghidurile că ar trebui să facem și să dregem. Dar după câte drumuri ajungem să simțim o călătoriei? După câte vizite într-un oraș îl putem privi sentimental și nu prin prisma unei liste ce trebuie bifate?

M-aș plimba prin lume cu mai multă dragoste după ce am înțeles despre ce este vorba în călătorii și tocmai din acest motiv privesc un tur european cu mai multă îngăduință imaginându-mă la Viena savurând un cappuccino, la Bruxelles pe o bancă cu o cutie de ciocolată în brațe fără să fiu deprimată, la Londra privind Big Ben-ul la apus peste Tamisa, apoi la Paris reîndrăgostindu-mă de tot și de toate și aș respira finalul de vacanță într-o mini croazieră pe Dunăre la Budapesta... Despre asta este călătoria. Dacă v-ați întrebat vreodată...

sursa foto

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram