10 motive să mergem în Turcia

Ar fi mult mai multe, însă nu le vom discuta pe toate. Drept este că nu putem nega frumusețea Turciei și nici faptul că acționează ca un magnet asupra turiștilor români. Dacă vrem să ajungem anul acesta în Turcia, Tamicris Tours ne vine în întâmpinare cu o gamă de oferte variate la prețuri foarte bune.


1. Peisajele variate ale Turciei sunt rezultatul unor mișcări complexe ale pământului, care au format regiunea de-a lungul a mii de ani. Strâmtorile Bosfor și Dardanele își datorează existența liniilor de falie ce traversează Turcia, care au condus la crearea Mării Negre. 

2. Regiunile: Marmara, Egeea, Marea Neagră, Anatolia Centrală, Anatolia de Est, Anatolia de Sud-Est și Mediterana sunt extrem de diverse și de ofertante. Terenul neregulat din partea de Nord a Anatoliei formează o porțiune lungă și îngustă de-a lungul țărmului Mării Negre. Peisajul devine din ce în ce mai aspru, pe măsură ce progresează înspre est, dar și mai spectaculos.

3. Zonele de coastă ale Turciei care mărginesc Marea Egee și Marea Mediteraneană au o climă mediteraneeană, cu călduri potrivite, veri uscate și ierni umede. Coasta Mării Negre a Turciei primește cea mai mare cantitate de precipitații și este singura regiune a Turciei care are multe precipitații tot anul, dar care păstrează o climă potrivită vacanțelor la mare.

4. Diversitatea. Anatolia e situată între Marea Neagră la nord și Marea Mediterană la sud, cu Marea Egee și Marea Marmara la vest. Unii geografi consideră Turcia ca o parte a Europei datorită anumitor caracteristici culturale, politice și istorice. Datorită poziției sale geografice între Europa și Asia și între trei mări, Turcia a fost o răscruce istorică, patria și câmpul de luptă a mai multor mari civilizații.

5. Peninsula Anatolia, care cuprinde majoritatea Turciei moderne, este una din regiunile cele mai vechi locuite din lume. Site-urile arhelogice contruiesc o paletă de obiective turistice de neratat pe întreg teritoriul tării.

6. Capitala Turciei este orașul Ankara, dar capitala istorică İstanbul rămâne centrul financiar, economic și cultural al țării. Ambele orașe sunt extrem de interesante din punct de vedere turistic.

7. Cultura Turciei rezultă din îmbinarea mai multor elemente de origini diverse : anatoliene, greco-romane, bizantine și otomane, la care s-au adăugat mai târziu cultura și tradițiile occidentale, care au influențat toate artele. 

8. Muzica și literatura turcească arată ca un amestec al influențelor culturale venite cumva din interacțiunile dintre tradițiile Turciei și lumea islamică, pe de-o parte, și tradițiile europene, pe de altă parte. Literatura turcă a fost cel mai mult influențată de literatura persană și arabă.

9. Turcia este una din puținele țări de pe Glob întinsă pe două continente și între două culturi distincte

10. Între 1985-2011 pe lista patrimoniului mondial UNESCO au fost incluse 10 obiective culturale sau naturale din Turcia.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram