5 lucruri pe care să le facem într-un weekend la Istanbul

Chiar weekend-ul trecut am avut o discuție cu cineva, care mi-a spus că, prin toată dorința mea de a ajunge la Istanbul acesta m-ar putea șoca, însă sunt lucruri pe oricine ar trebui să le facă dacă ajunge acolo. Istanbulul este acest oraș controversat, jumătate european, jumătate asiatic, care ori îți place la nebunie, ori îl urăști cumplit de tare. Ați putea încerca aceste sentimente cu oferta Tamicris Tours a unui weekend special în capitala culturală a Turciei, Istanbul. 



5 lucruri pe care să le facem într-un weekend la Istanbul

Să intrăm în Moscheea Albastră

Deși mie îmi vine în minte mai des Hagia Sofia, totuși despre Moscheea Albastră se spune că ar fi simbolul orașului. Desigur, dacă stăm să ne gândim este, probabil, unul dintre cele mai cunoscute lăcașuri de cult, devenite obiective turistice, din lume. Atât aici, cât și în Hagia Sofia accesul se face pe bază de bilet și cam toate site-urile de profil recomandă evitarea orelor de rugăciune, deși într-un astfel de moment „spectacolul” ar fi complet.

Să urcăm în Turnul Galata

Aceasta este un alt simbol al orașului, din care se obține o priveliște nemaipomenită asupra Istanbulului istoric. Inedit mi se pare că aici funcționează un restaurant, unde tare mi-ar plăcea să iau o cină la apus… Ați văzut cu ce apusuri frumos imortalizate se întorc turiștii de la Istanbul? 

Să facem o croazieră pe Bosfor

Strâmtoarea Bosfor permite comunicația dintre apele Mării Mediterane, prin Marea Egee și Marea Marmara, cu Marea Neagră. Pe lângă importanța comercială a Bosforului, ea are și una turistică imensă pentru panoramele deosebite asupra orașului, obținute de pe mare.

Să vizităm Cornul de Aur

Cornul de Aur este un golf lung și îngust, asemănător unui șarpe acvatic. Razele soarelui de după amiază se reflectă în apele sale, făcându-le să strălucească ca aurul topit. Malurile lui au cunoscut de-a lungul mileniilor o mulțime de seminții purtătoare a diverse religii și stadii de dezvoltate pe scara civilizației. Chiar și astăzi cartierele care-l mărginesc oferă o imagine completă a compoziției etnice și religioase a metropolei. 

Să vedem Marea Marmara

Marea Marmara este o mare internă a Turciei fiind cuprinsă numai între teritorii turce. Ea este situată între sud-estul Europei și Asia Mică, constituind o legătură între Marea Neagră și Marea Mediterană prin Marea Egee. Comunică cu Marea Neagră prin strâmtoarea Bosfor și cu Marea Mediterană prin strâmtoarea Dardanele, ambele foarte strâmte și strategice. 

Sigur că acestea ar fi doar câteva idei pentru vizitarea acestui mare oraș, dar ar putea fi un început de plan pentru a ajunge la Istanbul. Nu cred că vom regreta nicio clipă alegerea făcută.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram