August în Portugalia sau ce poți face în afară de ce fac toți turiștii la capătul Europei


Portugalia e țara de la capătul Europei, e țara soră cu Oceanul, cu o muzică mirifică, Fado și cu specialități culinare ce te bântuie. A fost destinația verilor ultimilor ani, căci e colorată, caldă și atrăgătoare, turiști din toate colțurile lumii nu se mai puteau sătura de ea. În anul care vine ne putem și noi bucura de un circuit în Portugalia, alături de Tamicris Tours...

Cinci lucruri pe care nu le fac toți turiștii la capătul Europei:

Viața culturală din Lisabona, pentru că am impresia că este una din capitalele europene cele mai efervescente la acest capitol. Să ne gândim numai la faptul că Lisabona a fost Capitala culturală europeană în … 1994.

Fado sub clar de lună. Am ajuns la concluzia deloc surprinzătoare până la urmă, după ce am ascultat acest fel senzual de muzică, că este posibil să nu fi auzit ceva mai romantic vreodată (din categoria sunete).

Să zac pe o plajă la Ocean (să văd Oceanul, de fapt, este unul din lucrurile pe care mi le doresc foarte, foarte mult). Uite, deși nu e una din preocupările mele principale de vacanță, m-aș rupe o zi de la absolut orice și aș sta la plajă la ocean și l-aș asculta. Atât!

Porto, la care mă gândesc de multă vreme, de când o fostă colegă de serviciu a plecat cu o bursă la Porto și nu s-a mai întors numai la insistențele îndelungate ale părinților săi. Am înțeles din fiecare fotografie a ei de ce i-a fost atât de greu să se întoarcă. Știați că numele acestui oraș a dat de fapt numele țării și nu invers, cum ne-am aștepta? 

O dimineață la Cafe Martinho da Arcada, cea mai veche cafenea din Lisabona, deschisă pe la 1780 (wow!) preferată de Fernando Pessoa, despre care legenda spune că trecea pe aici atât de des încât și în zilele noastre o masă îi este rezervată lui în permanență (ce frumos, nu? oricât de turistic sună asta!)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram