Ultima strigare pentru Revelion 2016: Salzburg!

Salzburg este, fără îndoială, un loc deosebit ce merită vizitat și descoperit. Mă bucur că în sfârșit am ajuns și aici, mai ales că toată lumea mă încuraja să o fac, în ideea că ar fi „cel mai frumos loc din Austria”. Nu ai cum să regreți, iar un Revelion la Salzburg n-are cum să fie decât fabulos.


Cinci locuri de neratat la Salzburg:

  1. Fortăreața Hohensalzburg este un castel aflat pe muntele Festungsberg, înălțat la ordinul principelui-arhiepiscop de Salzburg, este unul dintre cele mai mari castele medievale din Europa.  Biletul de acces în Fortăreața (nu poți intra nici măcar în curtea interioară fără el) este de 11,30 euro/persoană adultă. Înăuntru poți vizita diverse muzee cu ghid audio, dar cel mai important, biletul include și urcarea în cel mai înalt turn al cetății de unde panorama asupra landului și desigur asupra orașului vechi este minunată. 
  2. Catedrala din Salzburg este catedrala Arhiepiscopiei de Salzburg. În această biserică a fost botezat Wolfgang Amadeus Mozart. În corul de băieți al Catedralei din Salzburg a cântat la începutul anilor 1700 și viitorul compozitor Anton Diabelli. Catedrala Sfântul Rupert din Salzburg, care arată colosal la exterior, doar știți obsesia episcopiilor catolice pentru asta, dar mi s-a părut întunecat și destul de gri, iar barocul ce tare îmi place și mă așteptam să-l găsesc în interior, se regăsește doar în altar și în naos. 
  3. Biserica franciscană este una dintre cele mai vechi biserici din Orașul vechi din Salzburg și face parte din mănăstirea franciscană. În Piața din fața ei se organizează an de an Târgul de Crăciun, într-un decor de poveste. 
  4. Mănăstirea Sfântul Petru, cunoscută și ca Abația Sfântul Petru este o mănăstire benedictină considerată una dintre cele mai vechi mănăstiri din spațiul de limbă germană. 
  5. Palatul Mirabell și grădinile înconjurătoare este un monument de patrimoniu cultural și face parte din Centrul Istoric al orașului Salzburg, inclus în patrimoniul mondial UNESCO. Grădinile sunt foarte frumoase și colorate, toate lumea fotografiază flori într-o veselie și veselia asta e chiar sentiment de ordine pe aici. Da, dă o stare de bine acest loc din ce mi-am dat seama. Gradinile Mirabell se află în partea sudică a palatului și au fost tot modificate și reamenajate până au căpătat forma barocă în carele putem vedea astăzi. Am descoperit că sunt și foarte mulți localnici care vin aici peste zi în pauza de masă sau pur și simplu să se odihnească. Sunt o oază de culoare și liniștie în tumultul orașului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram