Călătorii în ordine alfabetică... Disneyland Paris!

Trebuie să recunosc faptul că, nu este vorba numai de Parcul Disney ci de un întreg circuit frumos conturat de Tamicris Tours, circuit ce cuprinde: Strasbourg, Paris, Mulhouse și desigur Disney, care nu are cum să nu fie atracția acestei vacanțe. Am mai vorbit de Disney aici pe blog, dar niciodată nu cred că voi epuiza informațiile și impresiile despre el. It's once in a lifetime kind of journey ;)


Disneyland este un miraj și un loc de neuitat fie că suntem copii sau că suntem adulți... N-ar trebui ratat în această viață...

Disneyland Paris este situat la mai puțin de 30 de km de centrul Parisului și se află în cea mai mare parte în comuna Chessy, mai exact în Seine-et-Marne. Este foarte accesibil, se poate ajunge relativ repede și la un preț redus, dacă sunteți în vizită la Paris și nu aveți un plan bine pus la bătaie de vizitat împrejurimile.

Disneyland Paris cuprinde două parcuri tematice, un centru comercial, districtul de restaurante și de divertisment și șapte hoteluri aflate în proprietatea Disney. La deschiderea sa din 12 aprilie 1992, acesta a fost al doilea parc Disney care s-a deschis în afara Statelor Unite (după Tokyo) și cel care s-a dovedit cel mai de succes într-un timp extrem de scurt. Poate vinovată pentru acest fapt a fost și campania publicitară extrem de bine pusă la punct. Mi-o amintesc și acum și îmi amintesc cum am visat 20 de ani la parcul acesta după ce văzusem reclama la TV (în fiecare duminică la TVR)

Ani la rând Disney a fost cel mai vizitat loc din Franța (încă este sus în top) pentru familiile cu copii și nu numai. A devenit o modă prin familiile europene cu stare să-și sărbătorească micuții aici făcând din ei prinți și prințese adevărate, visul oricărui copil. Însă, după 10 ani, Disney Park s-a extins, mai exact din 2002, al doilea parc tematic, Walt Disney Studios Park a fost deschis publicului. Din acel moment, cred că Disney a realizat că parcurile lor nu sunt doar pentru piticii îndrăgostiți de desene animate ci și pentru cei ce le adoră filmele și doresc să vadă cum acestea se produc, cum se fac cascadoriile sau cum se filmează anumite scene, din spatele camerelor de filmat. Disney Studios a ajuns la fel de apreciat ca și primul parc, încă pentru a le vizita pe amândouă ai nevoie de zile diferite, altfel nu reușești să le vezi foarte bine...

Vă tentează Disneyland Paris anul acesta? :D


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram