Călătorii în ordine alfabetică... Costa Brava!

Costa Brava este o regiune de coastă în nord-estul Cataloniei, în provincia Girona din însorita Spanie. Începând cu anii '50, a început dezvoltarea turistică a regiunii, principala ocupație, pescuitul, devenind secundară, dar complementară. Apropierea de Barcelona a făcut din regiune una din cele mai atractive zone de coastă din peninsula Iberică. 

Costa Brava a devenit o atracție deosebită pentru turiștii englezi, dar și din Europa nordică, datorită faptului că se bucură de o vreme considerată a fi perfectă chiar și în lunile reci de toamnă și iarnă. Are o climă deosebită în perioada de vară, care combinată cu excelentele plaje face ca turismul să se dezvolte în permanență. În ultimii ani, multe companii aeriene low-cost, precum Ryanair sau Wizz Air, au sporit numărul turiștilor sosiți aici.

Cele mai vizitate localități sunt Tossa de Mar, Lloret de Mar, Calella, Cadaques sau l'Estartit, dintre care două sunt foarte importante stațiuni la Mediterană:

Tossa de Mar este situată la 95 de km. nord de Barcelona și aproximativ 100 de km. sud de granița franceză. Începând din anii '20 o serie de oameni de cultură s-au stabilit temporar sau definitiv în localitate printre aceștia se numară George Kars sau Marc Chagall. O parte dintre lucrările de artă ale acestor artiști pot fi văzute astăzi în muzeul localității. 

Lloret de Mar este un orașel de coasta, recunoscut ca o destinație turistică foarte frecventată. Este la 40 de km de Girona și la 70 de km de Barcelona. În timpul sezonului estival, numărul turiștilor aflați în stațiune creste. În Lloret de Mar există foarte multe hoteluri, baruri, discoteci și cazinouri. În imediata apropiere a stațiunii se află Castelul Sant Joan, construit în anul 1001 cu scopuri defensive. Simbolul orașului, însă, este o statuie din bronz, numita "Dona Marinera", lucrată în 1966 de către Ernest Maragall. Statuia aceasta are o mare semnificație pentru locuitori, care povestesc legenda sa tuturor turiștilor, însă pentru a mări suspansul și farmecul va trebui să o aflăm de la fața locului :)

De asemenea, Costa Brava a fost o destinație preferată de mari artiști ca Salvador Dali sau Pablo Picasso.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram