Destinații în ordine alfabetică... Hurghada: cel mai accesibil Egipt

Celebra stațiune egipteană Hurghada este un fost sat pescăresc de pe țărmul Mării Roșii. El a devenit din anii 1980 un centru turistic important din Egipt, care are în prezent peste 60.000 de locuitori și milioane de turiști anual. Este una din cele mai cunoscute stațiuni din Egipt și categoric, una din cele mai populare destinații africane. Dacă doriți să simțiți puțin acel imortal mal d'Afrique puteți încerca o vacanță în Egipt cu Tamicris Tours...


Hurghada a fost întemeiată ca o așezare mică de pescari de un renumi om de afaceri care a vrut "locația sa" la Marea Moarta. La nord de Hurghada se află centrul de administrare a bazinului petrolier din Golful Suez, deci locul nu a fost ales întâmplător. Deși era slab populată la început, încă din vremuri de mult apuse populația Hurghadei se tripla în timpul sezonului turistic, deoarece orașul este situat într-o regiune tropicală, el este vizitat și atunci când în zona temperată s-a încheiat sezonul turistic. Practic este un loc cumva de vară tot anul, chiar dacă clima țări nu este un ecuatorială. Însă, regiunea din jurul localității este o regiune de deșert cu zile foarte foarte fierbinți și lipsite de precipitații perioade îndelungate. Acest aspect a dezvoltat și mai mult turismul prin organizarea excursiilor safari cu vizitarea unor sate de beduini. Această practică este foarte utilizată și în excursiile momentului în regiune, face parte din farmecul locului și parcă nicio vacanță în Egipt nu este completă fără acest gen de experiență la limita dintre turistic și localnic. 


Însă marea vedetă a zonei, dacă putem spune așa, est Marea Roșie cu unele dintre cele mai frumoase bariere de corali din lume, care constituiesc habitatul sutelor de specii de pești tropicali, aviz amatorilor de snorkeling și iubitorilor altor activități subacvatice. Hurghada se întinde pe o lungime de circa 40 de kilometri, de-a lungul litoralului Mării Moarte, deci pe o suprafață foarte întinsă, ceea ce face ca plajele sale să fie atât de apreciate. În ultimii ani a devenit un clasic al vacanțelor "all-inclusive" organizate de agenții de voiaj europene, dar să nu uităm căci cu puțin timp în urmă era un simplu sat de pescari. 

Azi numără peste 60.000 de locuitori și este împărțită în trei zone: Downtown (El Dahar) este partea antică ce poate fi vizitată de cei care nu-și petrec tot concediul pe plajă, Sekalla, partea moderna și administratică a orașului stațiune, dar și zona cu cele mai noi și luxoase resorturi, iar El Korra Road este zona cea mai recentă și într-o continuă dezvoltare. 

Așadar dacă vă gândiți la Egipt, stațiunea Hurghada este de luat în considerare, pentru multitudinea de oportunități turistice pe care le oferă, dar și pentru plajele minunate, Marea Moartă, serviciile ireproșabile și nu în ultimul rând, esența exotică a zonei. S-au mai calmat spiritele politice în Egipt și poate fi opțiune pentru vara viitoare! Cred că putem deja să ne gândim la vară, ne este permis, ne-a dat voie iarna asta aproape inexistentă, nu-i așa? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram