Destinații în ordine alfabetică... Franța - Coasta de Azur prin Tamicris Tours

Nimic nu mi se pare mai plăcut decât să faci planuri de mers la căldură și soare, atunci când afară temperaturile nu-s prea generoase. Tamicris Tours ne propune sejururi pe Coasta de Azur în cea ma pitorească regiune a Franței...


Coasta de Azur, renumita Rivieră Franceză este regiunea de coastă a Franței la Marea Tireniană. Una dintre cele mai cunoscute, elegante și exotice zone de litoral continental din lume. Coasta de Azur, se continuă în est cu Riviera Italiană prin faimosul Monaco (nu-i așa că uneori Coasta de Azur pare că ar avea inclus și principatul Monaco?) :D

Coasta de Azur se întinde pe teritoriul departamentelor mediteraneene Alpes-Maritimes și Var, în apropierea departamentelor Alpes-de-Haute-Provence, Bouches-du-Rhone și Vaucluse. Este unul din cele mai exotice și mai căutate locuri din lume și din rațiunea apropierii de Provence, care îi dă un aer medieval aparte, făcând-o apreciată chiar și de cei ce nu vizezează neapărat o vacanță la mare. 

5 lucruri de făcut pe Coasta de Azur, pe care nu ți le recomandă toată lumea:

Vizitați Villefranche sur Mer care este o destinație de vacanță, populara printre turiștii francezi și italieni, cu o minunată atmosferă de familie. Villefranche sur Mer are ceva aparte dincolo de opulența și aglomerația suratelor sale celebre: Cannes sau Saint Tropez.

Navigați până la Ile de Porquerolles, una din cele trei Iles d'Hyeres, aflată la doar 15 minute cu feribotul de Toulon (capitala regiunii). Plajele din Porquerolles alcătuiesc Parcul Național al insulei, iar asta le face mai puțin dezvoltate, dar mai sălbatice și mai intime.

Faceți plajă la Plage Port Grimaud, cunoscut ca Veneția din Provence. Port Grimaud este o stațiune/port mult mai mare ca și Saint Tropez, dar care, din fericire, nu a ajuns încă la notorietatea acesteia.

Ajungeți în orașul cu cele mai multe plaje de pe coasta: Antibes. Deține nu mai puțin de 48 de plaje, una mai diferită, mai inediată și mai premiată ca alta. Antibes este și un oraș mai mare, iar cei pasionați de viața culturală, dar și de sesiuni prelungite de shopping se pot bucura aici de mai mult decât o stațiune la Mediterană.

Rupeți o zi de pe coastă și mergeți în Provence, măcar într-un sat, măcar pe o colină, dacă nu chiar pe urmele scriitorului englez Peter Mayle, care a făcut o pasiune pentru regiune și apoi a promovat-o de câte ori a putut în cărțile sale. O să schimbați puțin peisajul și o să vă faceți vacanța memorabilă...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram