Destinații în ordine alfabetică: Nisipurile de aur din Bulgaria

Numele stațiunii bulgare, Nisipurile de Aur provine dintr-o veche legendă a locului, care spune că în urmă cu foarte mulți ani, niște pirați au îngropat o mare comoară pe faleza Mării Negre la nord de orașul Varna, dar natura s-a răzbunat pe pirați transformându-le aurul într-un nisip splendid. De atunci, mulți turiști vin la Varna să vadă Nisipurile de Aur. Puteți avea și voi parte de o astfel de experiență alături de Tamicris Tours într-un sejur de neuitat la Nisipurile de Aur!


Situată la aproximativ 20 de km nord de centrul orașului Varna (cel mai mare port la Marea Neagră al Bulgariei) stațiunea Nisipurile de Aur este practic legată de oraș printr-o serie continuă de stațiuni mai mici și cartiere rezidențiale cochete. A devenit, la scurt timp după ce Bulgaria și-a reconsiderat poziția față de dezvoltarea turistică a zonei, o destinație deosebit depopulară, existând mulți vizitatori din România, Germania, Marea Britanie, Rusia, Țările Scandinave, Franța, Europa Centrală și de Est, atrași de climatul favorabil, peisajul pitoresc și de prețurile mai mult decât rezonabile.

Zona este considerată a avea cel mai pur nisip de cuarț de pe coastă și abundă în copaci bătrâni, grădini, centre comerciale și zone pietonale. Autoritățile din Nisipurile de Aur se opun cererilor de a oferi drumuri și parcări suplimentare, stațiunea fiind renumită pentru numărul mare de familii care o frecventează, spațiile verzi și zonele destinate exclusiv agrementului.

Primăvara timpurie și toamna târzie sunt ideale aici pentru apa de mare și tratamente, precum și pentru vacanțele elevilor sau excursiile celor ce doresc să-și petreacă sărbătorile în deplasare. Vara este foarte lungă și caldă, potrivită pentru plajă din mai până în octombrie. Schimbările de temperatură nu sunt drastice și nici bruște, ceea ce facilitează organizarea vacanțelor în regiune. 

Plaja din stațiune este de 3,5 km lungime și de până la 100m lățime, fiind cunoscută ca una dintre cele mai bune plaje de nisip din Europa. Este plată, acoperită cu nisip fin și auriu. În mare există pante ușoare de nisip și nu există pietre. Apa este de obicei curată și liniștită, cu o salinitate mai mică decât cea din Mediterană, de exemplu, absența vieții marine periculoase vieții umane, și este ideală pentru scufundări și vacanțe cu copii.

Principalele atracții culturale și istorice ale zonei sunt:

  • Castelul din Balcic  aflat la o distanță relativ scurtă de Varna (fosta reședință a reginei Maria și grădina botanică din jurul ei)
  • Cap Kaliakra
  • Biserica Sfântul Nikola,
  • Muzeul Etnografic (care surprinde atmosfera intimă a satelor și a orașelor vechi ale regiunii de coastă)
  • Galeria de Artă din sudul orașului Dobrudza
  • Biserica grecească Sfânta Elena (unde puteți participa la diverse concerte, în special operă)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram