Destinații în ordine alfabetică: Portugalia over and over again!

Mi-am promis solemn: "anul viitor, fie ce-o fi, eu merg în Portugalia, la Ocean și boem lusitan!" Să nu ziceți că nu v-am spus :) Prea de mult îmi doresc și prea de multă vreme Portugalia este destinația de vară prin excelență a celor ce își doresc relaxare și descoperire în același loc. Până atunci vreau să mă documentez bine de tot referitor la țara asta faină, iar cei mai hotărâți pentru acest an pot profita deja de oferte. Tamicris Tours are planificat un Circuit în Portugalia...


Situată în extrema sud-vestică a Europei, învecinându-se cu Oceanul Atlantic la vest și la sud, și cu Spania la nord și la est, Portugalia are un climat ce nu poate fi descris decât la superlativ. Tocmai din acest motiv principal o putem vizita cam în orice sezon și să ni se pară că există într-o primăvară veșnică. Clima Portugaliei este caracterizată în principal de un climat mediteranean și un sezon distinct în timpul iernii când Portugalia prezintă un model de temperatură similar cu orașele spaniole de coastă. Procesul de încălzire are loc în lunile de primăvară, pe timp de zi temperaturile maxime ajungând până la 22 de grade până în luna mai. În nord predomina climatul temperat oceanic, unde plouă mai mult decât în sud în marea parte a anului .

Istoria imperiului portughez se întinde pe o durata de aproape 600 de ani, iar în prezent Portugalia este o țară moderna, dezvoltată, cu o economie avansată și standarde ridicate de viață. Portugalia continentală este împărțită în două de râul ei principal, Tejo, dar în nord, relieful este format din munți, trecuți deseori cu vederea datorită faptului că țara este toată înconjurată de Oceanul Atlantic. Dar cel mai înalt punct al Portugaliei se află în partea insulară: Mount Pico din Insulele Azore. În sud, spre Algarve, relieful este format mai ales din câmpii, și clima de aici este ceva mai călduroasă și mai uscată decât în nordul răcoros și ploios. 

Dar un motiv pentru care aș vizita Portugalia cu plecare chiar acum, în seara asta, este bucătăria lusitană. Bucătăria portugheză este variată și după dominația maură, au rămas, de asemenea, multe influențe nord-africane, inclusiv folosirea puternic de zahăr, scorțișoară, condimente și gălbenuș de ou. Deserturile dețin în Portugalia un loc foarte important. Celebrul Pasteis de nata (Pasteis de Belem) sunt o specialitate demnă de a fi desemnată obiectiv turistic în sine. 

Multe ar fi de vorbit despre Portugalia și multe ar fi de descoperit și de disecat, dar simt că am tot timpul din lume să o fac până ajung acolo. Ceea ce știu sigur este că se va întâmpla, că voi ajunge! ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram