Dor de Mare...

Anul trecut am trăit un sentiment acut de dor de mare, un sentiment pe care nu l-am încercat până acum chiar așa. Îmi spune o bună prietenă, destul de des, că ei mereu îi este dor de mare chiar dacă ajunge la mare în fiecare an. Totuși eu n-am ajuns la mare și la bălăceală anul trecut, iar de văzut am văzut-o ultima dată în august 2014. Așa că m-am gândit să încep o serie de articole despre mare, mai ales că, pentru a substitui lipsa ei, am citit multe broșuri și articole despre țări unde turismul la mare este în floare. Și pentru că nu m-am hotărât unde anume vreau să merg la mare, o să iau câteva destinații și le voi diseca aici la anumite intervale de timp.


Azi mi-a venit în minte Turcia. OK, nu doar azi… mi-a venit de ceva vreme, de când am zis că nu i-am acordat atenția cuvenită niciodată. Dar, am dat și peste o vedere de la Marmaris primită de la o prietenă în urmă cu mulți ani. O vedere plină de… MARE… o imagine atât de frumoasă încât m-am repezit pe internet să mai caut și altele, iar Marmaris chiar mi se pare de poveste.

Supranumită și Ibiza Turciei, Marmaris este una dintre cele mai frumoase stațiuni de pe litoralul turcesc. Un fost sat de pescari, destul de mic, dar foarte plin de viață, Marmaris duce în prezent o viață fără cusur, devenind în timp una dintre cele mai vizitate locuri în Turcia, vara numărul turiștilor depășind pragul record de 200.000. Pe lângă apele cristaline ale mării, la Marmaris turismul este pe val și datorită locației deosebite, care face ca stațiunea să fie foarte aproape de cetatea antică Efes, dar şi renumitele terase albe de travertin de la Pamukkale. Astfel că o vacanță pe litoral se va solda inevitabil și cu vizite de o zi în aceste locuri splendide. Pentru mine este ceva de o importanță covârșitoare, să pot ajunge să vizitez locuri deosebite undeva în apropierea mării. 

Dacă bugetul și timpul vă permit, puteți ajunge chiar anul acesta la Marmaris. Vă puteți căuta cazare pe litoralul turcesc la prețuri din ce în ce mai bune, atât în sezon cât și în extrasezon, iar după 1 septembrie prețurile cazărilor de la malul mării scad și mai dramatic spre bucuria oricărui turist.

Mâna sus cine vrea vara asta la mare?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram