Discover Tirol!

Austria este oricum o țară de basm. Am stabilit asta de ceva vreme, noi și toți ceilalți locuitori ai planetei Pământ :) Dar adevărul este că nu o cunoaștem pe toată, că avem nevoie de nouă vieți, ca pisicile, să ajungem să vedem toate frumusețile Austriei. Azi vă propun o incursiune în Tirol și poate iarna care vine vom petrece cel puțin un sejur în Tirol. Sau un Revelion... Să ne audă Universul, zic ;)


Euroregiunea Tirol - Tirolul de Sud - Trento, înființată abia în 1998, cuprinde toate teritoriile Tirolului istoric, dar lucrurile nu au stat mereu așa. Regiunea muntoasă atât de celebră se află în vecinătatea landurilor Salzburg și Carintia. Astfel că Tirolul este împărțit în două de o fâșie cu o lățime de 10-20 km a landului Salzburg. Granițele nordice, sudice și vestice constituie granițele Austriei cu Bavaria, Germania și Bolzano-Bozen, Italia. Toate regiuni de o covârșitoare importanță turistică pentru țările de care aparțin.

Capitala regiunii Tirol este Innsbruck, oraș tipic austriac renumit pentru universitatea sa, în special pentru specializările moderne de medicină. Situat pe râul Inn, orașul este un centru celebru pentru sporturile de iarnă. Jocurile Olimpice de Iarnă au avut loc de două ori la Innsbruck, în 1964 și în 1976, când orașul a înlocuit Denverul, care nu le-am mai putut susține.

Dar Tirolul este mai popular pentru resorturile sale de schi, de care toată lumea a auzit, ca și Kitzbuhel și Sfântul Anton, dar și pentru orașe mari ca Schwaz, Reutte și Landeck. Turismul este cel mai important sector economic în Tirol. Doar prin turism se generează o mare parte din produsul regional brut al regiunii și al țării. Peste 70000 de persoane lucrează și sunt angajate în turism, iar în anul turistic 2012/2013 au venit în Tirol nu mai puțin de 10 milioane oaspeți din toate colțurile lumii.

Sezonul de iarnă este mai plin și mai important decât cel de vară, se știe, dar vă pot asigura că Austria arată absolut fabulos atât vara cât și iarna. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram