Final de octombrie în Senegal

După cum vă spuneam săptămâna trecută, poate ar trebui să fim mai receptivi la destinațiile eclectice și mai din afara zonei noastre de confort. Așa că, tocmai din acest motiv, în această toamnă am decis să vă plimb puțin prin zone de care nu vorbim zi de zi sau pe care nu le luăm neapărat în seamă atunci când ne plănuim vacanțele de vară la mare sau vacanțele de iarnă la munte. Din această serie azi călătorim cu Tamicris Tours într-un circuit in Senegal :)

Senegal este o țară aflată la sudul fluviului Senegal din Africa de Vest și probabil am auzit despre ea mai mult capitalei sale, vestitul Dakar situat în Peninsula Capului Verde, pe coasta Oceanului Atlantic. De asemenea pe lista patrimoniului mondial UNESCO au fost incluse 6 obiective culturale sau naturale din Senegal (Insula Goree, Rezervația avicolă Djoudj, Parcul Național Niokolo-Koba, Insula Saint Louis, Megaliții de la Senegambia, Delta Saloum, Peisajele culturale Bassari, Fula și Bedik).

Descoperirile arheologice din zonă atestă faptul că Senegalul era locuit încă din vremuri preistorice chiar dacă Senegalul de Est a făcut parte la un moment dat din Imperiul Ghana și chiar dacă mai multe puteri europene (Portugalia, Olanda și Regatul Unit) au concurat pentru comerțul în zonă destabilizând-o.

Țara are un relief pe cât de fabulos, pe atât de ciudat. Fluviul Senegal, în nordul îndepărtat al țării, marchează granița cu Mauritania, iar Gambia formează o semienclavă pe teritoriul Senegalului, despărțind provincia Casamance din sud de regiunea de nord a țării. Arată ca o limbă de pământ asemănătoare limbii de balaur pe teritoriul Senegalului. 

Dar cea mai mare parte a Senegalului este plană, iar singurele zone înalte mai importante se găsesc la poalele munților Fouta-Djallon, care ating numai 400 m în sud-est. Coasta Atlanticului, cu plajele ei tipice de nisip, are 500 km lungime și este mereu plină de turiști chiar dacă destinația nu este una extrem de populară, în timp ce caracteristice pentru regiunile coastei de nord sunt golfulețele și dunele acoperite de sare. De asemenea deltele râurilor Sine, Saloum și Casamance se sfârșesc prin mlaștini vaste cu mangrove, numai bune ca alternative la plajele de la Ocean.

Nu-i așa că nu v-ați gândit niciodată la Senegal ca la o posibilă destinație de vacanță? Poate că nu v-am dat foarte multe motive să o faceți acum, însă n-ar strica să o descoperiți singuri chiar în toamna care urmează... O toamnă ce poate fi gri la noi, dar atât de colorată în Africa cea tentantă. Voi ce planuri de călătorie mai aveți pentru toamna ce bate la ușă? :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram