Revelion 2017 la Debrecen...

Debrecen mi-a plăcut din prima clipă. Al doilea oraș ca mărime din Ungaria m-a cucerit de fiecare dată când am călcat pe acolo, șiaș avea nenumărate motive să ajung și pentru un Revelion la Debrecen. Cine știe? La cât e de aproape... poate, poate ;)


Ce să faceți la Debrecen (pe lângă Revelion):

Vizită la Marea Biserică Reformată, situată în Piața Kossuth, simbolul orașului Debrecen și motivul pentru care orașul mai este numit „Roma cea mică” este obligatorie. De pe treptele ei se poate vedea Piața Kossuth în toată splendoarea ei și toate evenimentele artistice, culturale și comerciale de mare importanță care se desfășoară aici.

Catedrala Sfânta Ana este cel mai important lăcaș catolic din oraş. În 1993 a devenit catedrală a Diocezei de Debrecen-Nyíregyháza și deși nu este foarte bine pusă în valoare într-o piață sau pe o stradă principală, este un edificiu imens și foarte bine conservat. Vă sugerez să-l fotografiați pe un cer albastru la înserare, căci puternica sa culoare galbenă contrastează excelent cu nuanța cerului senin.

O plimbare lejeră prin oraș la ceas de seară este tot ce aveți nevoie pentru a vă reîncărca bateriile. Orașul arată cel mai bine la lăsarea serii cu puțin înainte ca luminile să se aprindă și luna să strălucească puternic… Apoi vă puteți bucura de el și după ce apare luna și viața de noapte, liniștită ce-i drept, să-și recapete puterile. 

Marea Pădure ce se întinde pe o suprafață de peste 1000 de hectare este principalul parc al orașului, un fel de Herăstrău oleacă mai sălbatic, dar culmea, mai civilizat, oare cum o veni asta? Trebuie să vă plimbați aici indiferent de vremea de afară.

O altă experiență musai de încercat este raita prin magazinele cu produse „made in Hungary”, cum sunt cele de genți sau lucruri din porțelan. O să găsiți o sumedenie și nici nu o să știți ce o să vă cumpărați. În plus o să vă întoarceți acasă cu o grămadă de suveniruri frumoase...

Dacă petreceți în oraș mai mult decât noaptea dintre ani, Debrecen o să vă surprindă plăcut clipă de clipă și o să reveniți aici cu diverse alte ocazii... 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram