Scandinavia în wishlist


La mine totul a pornit de la o carte… OK, un ghid, dar este peste un ghid volumul, vă garantez. Apoi tot citesc de zor mai nou despre execursiile în nordul Europei. Cealaltă parte a familiei a ajuns şi el în Norvegia acu’... 10 ani. Wow!
Când a venit acasă încărcat cu căniţe cu I love Norway, cu troli, cu reviste cu peisaje şi mai ales cu cele 700 de poze (el nu e nici foarte fotograf din fire), mi-am zis că o fi ceva special acolo. Multă vreme au tronat pe desktop prin rotaţie poze din Norvegia… Ei, nu s-a mai întors acolo de atunci, dar eu încă mai cred în promisiuni mai ales când văd Circuite prin Scandinavia și visez cu ochii deschisi... 


Stockholm este capitala și cel mai mare oraș din Suedia. Este de asemenea orașul de reședință al șefului statului, Regele Carol al XVI-lea Gustaf. Se spune că orașul a fost fondat de Birger Jarl, cu scopul de a proteja Suedia de invazia maritimă a forțelor străine și pentru a împiedica jefuirea unor cetăți ca Sigtuna pe lacul Malaren. Cimitirul Skogskyrkogarden din Stockholm a fost înscris în anul 1994 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Copenhaga este capitala Danemarcei, fiind situată pe coasta orientală a insulei Sjaelland și în mica insulă Amager, față în față cu strâmtoarea Oresund. Mica Sirenă, amplasată pe o stâncă rotundă din portul Langelinie, este una dintre cele mai cunoscute atracții turistice din Europa. 

Oslo este capitala și cea mai populată comună a Norvegiei. Oslo este situat în capul fiordului Oslo, fiord ce se află în sudul orașului. În partea opusă se află dealuri și munți într-un decor demn de basmele copilăriei. Există 40 de insule pe teritoriul orașului, făcând din Oslo una din cele mai frumoase capitale europene.

Helsinki este situat în sudul țării, pe malul golfului Finic. Zona urbană Helsinki este formată din municipiul capitalei și orașele Espoo, Vantaa și Kauniainen. Helsinki este destul de mic, dar, mai ales în vară, trepidant, având un aer nordic dar și european.

Și acestea ar fi doar câteva din locurile pe care le-ați putea vedea într-un circuit scandinav, motive mai mult decât suficiente să ne punem Scandinavia în wishlist și să avem grijă să nu rămână doar acolo ;)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram