Weekend la Viena


Pentru mulți este cel mai frumos oraș european! Aproape de România, un oraș fabulos ce poate fi vizitat pe îndelete într-o vacanță întreagă sau de ce nu, într-un weekend break.
Viena, căci despre el este vorba a inspirat și va inspira generații întregi de călători și niciunul nu făcut ca nu cumva să rateze o reîntoarcere aici. Vă propunem și noi un weekend la Viena cu Tamicris Tours...

Ce face ca Viena să fie romantică? Poate simplul gând că este fosta capitală a unui fost mare Imperiu, o capitală ce mustea de cultură și viață bună, un oraș plin de parcuri și clădiri care te fac să crezi că ai greșit secolul. Viena, în mintea mea, este despre calești și prințese în rochii cu crinolină ce par că se fac auzite chiar și azi pe asfaltul marii metropole. Viena are miros de cafea tare și gust de Sacher Torte, are o alură de după-amiază domoală petrecută la o cafenea pe Mariahilferstrasse, are energia dată de ciocolată savuroasă mâncată în miez de noaptea și sunetul acordurilor de vioară ce se pot auzi pe marile scene.

Austria în general, și mai ales Viena, este percepută de mine ca echilibrul perfect între rigoarea vestica, germană, lumea occidentală și lejeritatea orientală, comoditatea balcanică, un melanj care face din Viena probabil orașul european perfect. Departe de agitația și metropolitanul parizian sau londonez, cu o puritatea europeană aparent intactă, agățată de istorie, Viena cel puțin pare un oraș european autentic, desprins din basmele cu prinți și prințese, pentru că Sissi este la tot pasul iar arhitectură impunătoare, uneori poate prea opulentă și greoaie, ține să îți reamintească mereu că te afli în capitala unui fost imperiu.

Am reușit performanța de a vedea și Viena înaintea Bucureștiului și pe atunci mă minunam la fiecare colț de stradă, eram încântată de tot ce vedeam. Nici nu aveam cum să fiu altfel în capitala unui fost mare imperiu. Am reușit să vedem destul de mult din acest oraș minunat și niciodată totul chiar dacă ne-am mai întors în capitala Austriei de nenumărate ori. 

Locul preferat: Palatul Schombrunn cu grădinile sale

Ce să nu ratați: urcarea în Turnul Dunării de unde aveți panorama asupra Vienei modene și Parcul de distracții Prater

Regret: că nu am vizitat mei multe muzee și mereu las asta pentru o dată viitoare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram