Hai la Oradea, Băile Felix & Peștera Urșilor!


Despre Oradea… multe aș putea să vă povestesc, foarte multe. Încă îmi place orașul acesta și am niște nervi imenși că nu l-am descoperit așa cum trebuie la momentul potrivit. Acum zici că am o curiozitate mai mare decât în urmă cu aproape 10 ani când îl aveam la îndemână. Dar simt că nu-i timpul pierdut! Așadar vă propun o Excursie Oradea – Baile Felix – Pestera Ursilor... 

Oradea se dezvoltă foarte frumos! Nu e nouă deloc pentru mine, dar este într-o transformare uluitoare de parcă e cu totul un alt oraș decât era în trecut. Trebuie să o vedeți în 2017, trebuie să vedeți noua Piață a Unirii, desprinsă din orașele occidentale, trebuie să ajungeți la Ciupercă, la Cetate și în multe alte locuri. Vă asigur că o să auziți multe de bine despre Oradea în viitor și o să vi se facă poftă să mergeți…

În plus foarte aproape de Oradea putem ajunge în două din cele mai renumite obiective turistice ale României.

Băile Felix se află la aproximativ 10 km de municipiul Oradea. Este cea mai mare stațiune balneară cu regim permanent din România, situându-se pe locul doi, după litoralul Mării Negre, în privința numărului locurilor de cazare din România. Facilitățile existente în această stațiune permit tratarea cu succes a reumatismului și afecțiunilor neurologice, ginecologice, iar bazele medicale dispun de instalații pentru metode ca electroterapia, hidroterapia, aerosoli, masaje, împachetări cu parafină și alte operațiuni specifice tratamentelor balneare. Stațiunea Băile Felix permite și efectuarea unui turism de relaxare.

Obiective turistice populare:
Lacurile cu nuferi și lotuși, lacuri populate cu broaște țestoase si pești exotici
Ștrandul cu apă termală Apollo (1900)
Aqua Park-ul acoperit din statiune
Ștrandul cu valuri din Băile 1 Mai (cel mai vechi din România- aprox. 107 ani)

Peștera Urșilor a fost descoperită în 1975, cu ocazia unei dinamitări executate la cariera de marmură din zonă. Este unul dintre principalele obiective turistice ale Munților Apuseni, ea aflându-se în județul Bihor, în imediata apropiere a localității Chișcău (care poate fi vizitată și ea).

Galeria superioară, disponibilă vizitării, este compusă din 3 galerii și diferite săli:
Galeria "Urșilor" (sau Galeria Oaselor)
Galeria "Emil Racoviță"
Galeria "Lumânărilor"
Sala Lumânărilor
Sala Spaghetelor
Sala Oaselor

Un astfel de city break în România poate fi luat în seamă pentru un weekend prelungit cum ar fi cel de Rusalii de la începutul lui iunie :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram