Oferta Speciala: Circuit în Israel!


O țară cumva îndepărtată, dar apropiată, Israelul este o țară deosebit de frumoasă și de accesibilă din multe puncte de vedere. Tamicris Tours vine în întâmpinarea noastră cu o ofertă specială a unui circuit în Israel, cu plecare din Timișoara...

Israelul se află în Orientul Mijlociu, de-a lungul malului de est al Mării Mediterane. Mai exact este situat la capătul estic al Mării Mediterane, delimitat de către Liban la nord, Siria la nord-est, Iordania la est și Egipt la sud-vest. Din punct de vedere geografic, Israelul aparține continentului asiatic, dar asta nu îl împiedică de niciun fel să participe la toate competițiile sportive europene (și nu numai, participă inclusiv la Eurovision, dintotdeauna). 

Mai multe lanțuri muntoase străbat țara de-a lungul ei. La nord-est, terenurile de bazalt ale Platoului Golan, format odinioară din erupții vulcanice, se ridică sub forma unor stânci abrupte, ce domină Valea Hula. Munții Galileei ating altitudini de la 500 la 1.200 de metri. Micile pârâuri și căderile de ploaie, relativ abundente, mențin verdeața pe tot parcursul anului. Munții Samariei și ai Iudeei oferă un mozaic de coline stâncoase și văi fertile ce scot în evidență petele argintii-verzulii ale secularilor copaci de măslini. Terasele de pe coline, formate din timpurile străvechi, se integrează în peisajul natural. Populația este concentrată, în principal, în micile centre urbane și în marile sate.

Cel mai mare și impunător oraș al țării este Ierusalimul, un oraș pe care orice circuit turistic îl include. Oraș cu o zbuciumată istorie antică și medievală, Ierusalimul s-a extins în afara zidurilor cetății vechi devenind la ora actuală unul din cele mai frumoase orașe din lume (Parisul Orientului).  În centrul Ierusalimului se înalță Muntele Templului, denumit de musulmani, sanctuarul Haram al Sharif. Acolo se află Zidul de apus (al plângerii), principalul loc sacru al evreilor, și Moscheea Al Aqsa cu sanctuarul islamic Cupola Stâncii. În partea de nord a orașului vechi se află Biserica Sfântului Sepulcru, cu mormântul lui Isus Hristos. În anul 1981 Orașul Vechi din Ierusalim a fost recunoscut de UNESCO ca patrimoniu universal al omenirii.

Ce trebuie neapărat vizitat în Ierusalim (la o primă vizită):
  • Biserica Sfântului Mormânt
  • Knessetul, Parlamentul unicameral al statului Israel
  • Podul de Coarde
  • Sediul Curții Supreme a Israelului
  • Moscheea Al Aqsa
Dar Ierusalimul este doar un loc pe care îl puteți descoperi în circuitul prin Israel, căci această țară fantastică are mult mai multe surprize pentru noi...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram