Zece lucruri despre Praga cea minunată!


Azi vă invit puțin prin Praga, așa de sărbătoare, într-un oraș minunat, ideal pentru un city break sau pentru o întreagă vacanță, căci foarte rar găsim așa de aproape de țară, un oraș atât de vibrant și pe gustul tuturor...
  1. Praga e frumoasă vara! Nu zic că nu o arăta mișto iarna cu Târgul ei de Crăciun cu tot, dar cu frigul de care se vorbește… rămân la părerea că a fost bine că am văzut-o pentru început într-un sezon mai cald.
  2. Praga este fix genul acela de oraș, nu metropolă scânteietoare, nu Paris sau ceva de genul, dar atât de populară și de elegantă că poate fi comparată cu el, ceea ce e mult pentru un oraș de mărimea ei.
  3. Praga te face mai boem decât ai fost vreodată, asta în cazul în care ai fost, căci dacă nu, are capacitatea să te transforme dacă o lași.
  4. Praga e plină de turiști, dar și de cehi ce-și văd liniștiți de viață, însă e o provocare să recunoști cehii în marea de turiști încântați.
  5. Praga te face să te simți acasă și să nu te simți singur deloc, căci se deschide în calea ta de parcă ți-ar recunoaște pașii.
  6. Praga e de văzut, revăzut și rerevăzut, nu pentru că n-ai putea vedea mult de la bun început, dar de la bun început știi că trebuie să te întorci ca să aprofundezi.
  7. Praga e… aproape. O capitală la fel de frumoasă și de aproape de România (pe șosea) nu mai este. Dacă nu mă credeți trebuie să încercați un circuit care să includă și Praga cât mai repede. 
  8. Praga e mai accesibilă ca foarte multe alte orașe europene cu care ai putea să o compari, numai că e mult mai frumoasă.
  9. Praga e fix în centrul Europei și Vltava aia e ca o aotră ce cară sângele din inima Europei bătrâne, dar nemuritoare.
  10. Praga, pentru mine, va fi mereu sentimentul acela plin dintr-o seară ploioasă, dintr-un hotelul de la periferie, în holul căruia am mâncat pizza și-am băut bere neagră, în seara în care ne-am întors frânți de la Dresda și am făcut planul: „cum să ne bucurăm de orașul ăsta într-un timp atât de scurt?” 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram