Pentru voi ce țară ar fi sinonimă cu iarna?


În timp ce plângeam ieri după zilele de toamnă însorită de anul trecut de pe vremea asta, mi-am spus că ar trebui să-mi vină mintea la cap, căci e clară treaba: toamna aceasta a venit mai repede, ceea ce, mai mult ca sigur va face ca și iarna să vină mai repede, iar dacă nu am în plan să mă mut la Ecuator, poate ar trebui să încep să tolerez treaba asta :) 

Și am început prin a mă gândi la faptul că de fiecare dată când mă gândesc la un anotimp, în minte îmi vin peisaje dintr-un anumit loc, ba mai mult dintr-o anumită țară. Pentru fiecare anotimp altă țară, asta pentru a-mi demonstra că fiecare anotimp vine cu un farmec extraordinar pe care trebuie doar să-l văd cu inima. De pildă iarna! De fiecare dată când mă gândesc la iarnă și nu o iau razna de frig, în minte îmi vine Austria. Să ridice mâna sus toți cei care văd Austria ca pe o destinație parcă anume făcută pentru iarnă! Să se facă auziți cei care se gândesc la Austria ca la un ținut alb… alb de basm. 

Austria este o țară predominant montană, datorită poziționării sale în Alpi. Alpii Orientali Centrali, Alpii Calcaroși de Nord și Alpii Calcaroși de Sud se află parțial în Austria. Alpii Orientali (sau Alpii Austrieci) sunt masivi, înalți, prezintă ghețari și cuprind două grupe: Hohe Tauern în vest, cu altitudinea maximă în vârful Grossglockner și Niedere Tauern, care se apropie totuși de 3000 m, în vârful Hochgolling. Cum peste jumătate din țară este dominată de Alpi predomină clima alpină, de unde avem și aceste ierni fabuloase care ne fac să ne gândim atât de mult la Austria în acest anotimp alb și fotogenic.

Nu știu dacă relația Iarnă – Austria are legătură cu faptul că mulți din prietenii mei merg la ski în Austria an de an, pentru că eu nu le am deloc cu sporturile de iarnă, dar cert este că de fiecare dată când mă gândesc la Austria o văd acoperită de zăpadă, plină cu pârtii de ski, piețe de Crăciun, mere caramelizate și orașe din vată de zahar. Da, Austria mi-e sinonimă cu iarna. Pentru voi ce țară ar fi sinonimă cu iarna? Accept și alte idei :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram