Weekend la Viena în anotimpul frunzelor ruginite


A venit toamna și odată cu ea căutarea frenetică a destinațiilor perfecte pentru sezonul frunzelor ruginii. Tamicris Tours ne propune cu această ocazie un weekend la Viena, în capitala minunatei Austrii, într-un sezon care nu o face neapărat celebră, dar îi conferă un farmec aparte. 

Ce să faci pentru un weekend de toamnă, minunat, la Viena:

Lasă-te fascinat de clădirea Naturhistorisches Museum Wien, Muzeul Național de Istorie naturală. Construit ca o imagine în oglindă a vecinului său mai cunoscut, Kunsthistorisches Museum, interiorul splendid a fost în așa fel gândit încât să pună în valoare obiectele ce depășesc azi 20 de milioane de exemplare. Mi se pare fascinant că așa o clădire impresionantă a fost gândită muzeu de la bun început. Uneori mă găseam uitându-mă peste exponate, la sălile de o frumusețe rară, la locurile acelea clasice prin excelență ce s-au adaptat într-un fel atât de normal noului, modului în care muzeul s-a modernizat, neștirbind nimic din frumusețea originară a locului.

Piesa de rezistență a muzeului este celebra Venus of Willendorf, o sculptură veche de nu mai puțin de 2500 de ani… care, contrar a ceea ce te-ai aștepta, poate fi fotografiată din toate direcțiile, te poți apropia de ea suficient de mult încât să poți spune că ai văzut-o pe bune. Nu o rata!

Emoționează-te la Palatul Belvedere cu atât mai mult cu cât Belvedere Superior găzduiește Galeria Națională de Artă, care la rândul ei adăpostește cele mai multe din lucrările veneratului pictor austriac Gustav Klimt, fondator și exponent al mișcării Secession. Klimt este unul din acei artiști pe care chiar nu ai cum să nu-i recunoști după stil, în plus vezi în atâtea ilustrate marea lui capodoperă, Sărutul. Foarte multe din lucrările lui Klimt (și Sărutul se încadrează aici) au ca inspirație mozaicurile de la Ravenna (Italia), care l-au fascinat și inspirat pe artist pentru totdeauna. Motivele se regăsesc în mai toată opera sa. La Belvedere mai puteți vedea câteva lucrări celebre ale impresioniștilor Manet, Monet și Renoir dar și lucrări originale Vincent van Gogh. 

Poți opri la Karlskirche, splendida biserică construită în cinstea lui Karl Borromeo, sfânt patron al luptei împotriva ciumei ce a omorât peste 8000 de vieți. Se spune că biserica este o mulțumire adresată lui Dumnezeu că a scăpat Viena de la dezastrul din vremea ciumei. Deși arată minunat la interior precum la exterior, faptul că este unul din acele lăcașuri de cult unde se plătește intrarea fără a fi un muzeu sau altceva de gen (adică este doar biserică) te-ar putea face să o vezi doar pe dinafară.

Ah, Viena e minunată, de fapt întreaga Austrie este de vis, îți vine să o traversezi de la est la vest și să vrei să nu se mai termine: drumuri bune, peisaje fabuloase! Dacă organizarea unei vacanțe în Austria vă dă bătăi de cap, nu prea știți ce cazare să alegeți, unde se papă cel mai bine, unde să vă cheltuiți banii în sezonul de reduceri, profitați de ofertele Tamicris Tours!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram