Far away in the South: Africa de Sud!


Africa de Sud este o țară așezată la extremitatea sudică a continentului Africa, care are mii de kilometri de coastă maritimă atât la Oceanul Atlantic cât și la Oceanul Indian. Africa de Sud este cunoscută pentru diversitatea sa de culturi, limbi și credințele religioase și nu mai puțin de unsprezece limbi oficiale sunt recunoscute în Constituția Africii de Sud. Pare un loc destul de interesat pentru o vacanță exotică, nu?

Deși situată, în cea mai mare parte, în zona climei tropicale, clima Africii de Sud diferă mult de cea a Saharei. Deșertul propriu-zis nu se întâlnește decât pe o fâșie îngustă în lungul Oceanului Atlantic (Namib), adăpostită de podișuri înalte. Clima în interior este caldă și umedă vara, dar secetoasă și blândă iarna, motiv suficient ca Africa de Sud să devină un loc de vizitat în orice anotimp.

Africa de Sud rămâne un stat cu o poziție regională semnificativă, un stat ”ancoră” pentru regiunea sud-africană. Și totuși de ce atât de mulț turiști aleg să-și petreacă minunate vacante aici? 

Pe lângă un relief extrem de divers și o climă prietenoasă pe lista patrimoniului mondial UNESCO sunt incluse următoarele obiective din Africa de Sud:

Parcul natural din zona umedă Sainte-Lucie 
Robben Island 
Siturile fosilifere cu hominizi de la Sterkfontein, Swartkrank, Kromdraai și din împrejurimile acestora 
Parcul natural Drakensberg (Qathlamba) 
Peisajul cultural din Mapungubwe 
Arealul protejat din regiunea Cap Floral 
Domul Vredefort 
Peisajul cultural și botanic de la Richtersveld

Dacă toate acestea nu vă atrag, atunci poate nu ar trebui să uitați că această locație, deși foarte îndepărtată, poate constitui de asemenea un loc agreabil pentru o vacanță de relaxare pe malului Oceanului. Cum vă sună? ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram