La ski în Bulgaria: Hotel All Season Club, Bansko


Bansko este un oraș și o populară stațiune de schi în sud-vestul Bulgariei, situat la poalele Munților Pirin, la o altitudine de mai puțin de 1000 m deasupra nivelului mării. În ultimii ani a devenit un loc extrem de atrăgător pentru turiștii români pasionați de sporturile de iarnă. Cine merge anul acesta la ski în Bulgaria?

Bansko, în mare parte o comunitate de comercianți de animale și de călători, a devenit un centru internațional pentru turismul de iarnă și de vară. Vârfurile de munte din apropierea orașului, numeroasele lacuri și pădurea de pini vechi îl fac un loc popular pentru recreere. Ponderea Bulgariei în turismul european de iarnă este în continuă creștere, iar Bansko din ce în ce mai mult concurează cu stațiunile din Franța și Elveția datorită costurilor comparative mai mici, dar din păcate nu și a calității. Totuși, îmbunătățirea infrastructurii și organizarea zonei de schi pe Todorka a fost făcută anual pentru a se adapta la creșterea numărului de turiști. În 2003, a fost construit un telescaun din oraș, înlocuind drumul cu microbuzul până la zona de bază primară a Banderishka Poliana.

Bansko a găzduit recent cursele de schi alpin FIS la Cupa Mondială. Concursurile alpine de biatlon au loc periodic și este de așteptat ca și campionatul mondial de biatlon de vară să se desfășoare în stațiunea Bansko.

Satul din apropiere, Banya, situat la numai 5 km de oraș, este cunoscut pentru cele 27 de izvoare termale. Orașul mai este deservit de linia scenică îngustă de la Septemvri la Dobrinishte. Conexiunile regulate de autobuz sunt disponibile, printre altele, la Sofia, Plovdiv, Blagoevgrad, Gotse Delchev, Razlog, deci niciun motiv să nu poată ajunge aici cei ce iubesc skiul și nu-și pot imagina iarna fără o tură pe pârtiile de aici...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram