Turcia și dorul de mare


Azi mi-a venit în minte Turcia. OK, nu doar azi… mi-a venit de ceva vreme, de când am zis că nu i-am acordat atenția cuvenită niciodată. Dar, pentru că mi-am coborât din pod corespondența din adolescență, am dat și peste o vedere de la Kemer primită de la o prietenă în urmă cu mulți ani. O vedere plină de… MARE… o imagine atât de frumoasă încât m-am repezit pe internet să mai caut și altele, iar Kemer chiar mi se pare de poveste.

Anul trecut am trăit un sentiment acut de dor de mare, un sentiment pe care nu l-am încercat până acum chiar așa. Îmi spune o bună prietenă că ei mereu îi este dor de mare și dacă ajunge la mare în fiecare an. Așa că m-am gândit să încep o serie de articole despre mare, mai ales că, pentru a substitui lipsa ei, am citit vara trecută multe broșuri și articole despre țări unde turismul la mare este în floare. Și pentru că nu m-am hotărât unde anume vreau anul viitor să merg la mare, o să iau câteva destinații și le voi diseca aici la anumite intervale de timp. Știu că putem face vara să trăiască mai mult dacă ne gândim intens la marea cea Mare.

Supranumită și Ibiza Turciei, stațiunea Kemer este una dintre cele mai frumoase stațiuni de pe litoralul turcesc. Un fost sat de pescari, destul de mic, dar foarte plin de viață, Kemer duce în prezent o viață fără cusur, devenind în timp una dintre cele mai vizitate locuri în Turcia, vara numărul turiștilor depășind pragul record de 200.000. Pe lângă apele cristaline ale mării, la Kemer turismul este pe val și datorită locației deosebite, care face ca stațiunea să fie foarte aproape de cetatea antică Efes, dar şi renumitele terase albe de travertin de la Pamukkale. Astfel că o vacanță pe litoral se va solda inevitabil și cu vizite de o zi în aceste locuri splendide. Pentru mine este ceva de o importanță covârșitoare, să pot ajunge să vizitez locuri deosebite undeva în apropierea mării. Uite, pentru asta Kemer intră pe lista scurtă „destinații la mare pentru vara 2018”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram