Cappadocia ca în basme


Cappadocia se află în estul Anatoliei, în centrul a ceea ce este acum Turcia. Relieful constă dintr-un platou înalt de peste 1000 m altitudine, care este străpuns de vârfuri vulcanice, cele pe care le vedem în toate imaginile din prezent de acolo, peste care zboară ca în basme baloane cu aer cald și fac o atmosferă greu de uitat. Balonul cu aer cald este foarte popular în Cappadocia și este disponibil în Goreme. 

Ca tărâm de basm, Cappadocia este, de asemenea, menționată în relatarea biblică din cartea Faptele Apostolilor, care pare să sugereze că locuitorii creștini din aceasta regiune erau "evrei cu frica lui Dumnezeu". 

Zona este o destinație turistică populară, având numeroase zone cu caracteristici geologice, istorice și culturale unice. Capadocia turistică include 4 orașe: Nevșehir, Kayseri, Aksaray și Nigde. Regiunea este situată la sud-vest de orașul Kayseri, care are servicii de transport aerian și feroviar către Ankara și Istanbul și alte orașe. Stâncile din Cappadocia de lângă Goreme, cele ce erodau în sute de stâlpi spectaculoși și forme asemănătoare minaretelor au devenit nî timp simbolurile regiunii. Oamenii din satele din inima regiunii Cappadocia au sculptat case, biserici si mănăstiri din aceste roci moi ale depozitelor vulcanice, iar regiunea a devenit încet, încet ca desprinsă dintr-un loc în care s-a turnat un film și nimic mai mult. Însă totul este acolo cât se poate de natural. Astfel Goreme, un fel de Muzeu în aer liber, este cel mai vizitat sit al comunităților monahale din Cappadocia și este unul dintre cele mai renumite obiective turistice din centrul Turciei. Complexul conține mai mult de 30 de biserici și capele de cult sculptate, dintre care unele au fresce superbe, de neratat.

Și dacă tot ziceam să locul arată ca într-un film trebuie să aflați că regiunea a fost folosită pentru filmul science-fiction Slipstream din 1989 pentru a ilustra un cult al vânătorilor de vânt. Iar în 2010 și la începutul anului 2011, filmul Ghost Rider: Spirit of Vengeance a fost filmat și el în regiunea Cappadocia. De asemenea, Medeea lui Pier Paolo Pasolini, bazată pe complotul Medeei lui Euripide, a fost filmată în bisericile creștine ale Muzeului de Aur Open Gome.

De neratat în Cappadocia:
  • Parcul National Goreme
  • Valea Ihlara
  • Valea Calugarilor
  • Orasul subteran Kaymakli
  • ȘI DESIGUR Plimbarea cu balonul cu aer cald


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram