Motive pentru a petrece o vară la Londra


Atmosfera din capitala Angliei este extraordinară. Atmosfera asta este dată de faptul că nu doar Canalul Mânecii desparte Marea Britanie de Europa ci și o prăpastie culturală și de stil, care face ca Londra să fie unică, să te facă să știi exact ce îi aparține doar ei. Dacă sunteți interesați de o vară londoneză, un circuit în Anglia nu poate avea farmec decât savurând câteva zile în capitala Regatului Unit. Mai jos v-am pregătit câteva motive pentru care o oprire la Londra nu poate fi ratată:

Covent Garden & Camden Town dacă vrei să simți Londra exact așa cum este: vibrantă, cosmopolită, turistică până în dinți, extrem de vie și de acaparantă. Și dacă crezi cumva că aceste cuvinte pot descrie alte sute de locuri, mergi în cele două locații londoneze de care zic și dă cuvintelor ăstora un nou sens. Dacă ești un călător mai urban n-are cum să nu te prindă viața din aceste locuri. Dacă pentru Covent Garden recomand seara, ca moment de desfășurare, pentru Camden Town, este o sâmbătă dimineață în care ai chef de o mică aventură londoneză. 

Kensington Palace & Gardens ar fi și ele musai de vizitat, mai ales dacă ești un fan al Prințesei Diana. Aici a fost casa ei până la moartea tragică a acesteia. Palatul deloc simandicos, dar cu o alură foarte intimă, uimește mai ales prin grădinile sale verzi. Muzeul din interiorul Palatului găzduiește și câteva din ținutele celebrei prințese. Locul are mult din farmecul iubitei Lady Di, chiar și o scurtă incursiune în interior o dovedește.

London Eye, roata celebră de unde centrul Londrei se vede spectaculos, dar și unul din cele mai aglomerate locuri din orașul de pe Tamisa. Din păcate chiar ai nevoie de o zi foarte senină ca să te poți bucura de o priveliște clară asupra capitalei britanice, altfel dai 20 de euro fără rost. Locul este luat cu asalt atât ziua cât și noaptea, iar capsulele roții sunt martore tăcute ale unor cereri în căsătorie sau altor momente romantice având în vedere că pot fi închiriate și în sistem privat.

Westminster Abbey, Palace & Bridge sunt buricul pămânului sau cel puțin buricul Londrei. N-am cu ce să compar acest loc din Londra, este pur și simplu LONDRA! Aici e Londra pe care toată lumea dorește să o vadă. Westminster Palace este Palatul Parlamentului Britanic. Westminster Abbey e Catedrala „Familiei Regale” aici s-au căsătorit, încoronat și înmormântat cei mai mulți regi și cele mai multe regine, iar Westminster Bridge podul de pe care obțineți cel mai bun view spre ele, dar și spre London Eye, dacă roțiți puțin capul.

Londra nu doarme niciodată, mereu ceva se întâmplă, n-ai cum să te plictisești locuind în acest oraș, iar pentru călătorii urbani este o inepuizabilă sursă de inspirație.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram