Două locuri la care visez să ajung toamna


Sunt două locuri în care mi-aș dori foarte tare să ajung toamna, pentru că pur și simplu cred că ar arăta absolut minunat. Pe unul l-am văzut în alt anotimp, iar pe celălat nu l-am văzut deloc, dar îmi imaginez că toamna ar arăta fabulos.

Parcul Național Lacurile Plitvice este cel mai vechi parc național din Europa de Sud-Est și cel mai mare parc național din Croația. Situat la jumătatea distanței dintre Zagreb și Zadar, el se întinde pe aproape 29.685 hectare, dintre care 200 reprezintă lacurile propriu-zise. Parcul național Plitvice a fost înființat în 1949 și este situat în zona muntoasă carstică din Croația centrală, aproape de granița cu Bosnia și Herțegovina. Visez așadar la Plitvice atât în sensul propriu cât și în cel… metaforic al cuvântului. Arată-mi o apă verzulie sau albăstruie și o cascada pe lângă o vegetație luxuriantă și eu deja am ajuns cu gândul în Plitvice cu viteza luminii. Am reușit să văd acest parc vara și nu pot să nu mă gândesc la cum ar arăta toamna arămie în acest "paradis".


Veliko Tarnovo este orașul medieval cu cel mai glorios trecut istoric din Bulgaria, toate manualele o spun, iar eu o iau razna când aud de orașe medievale. Cei peste 7000 de ani de istorie, aduc în prim plan palate și case cu un stil arhitectonic unic, muzee, și o serie de obiective turistice ce fac din Veliko Tarnovo unul dintre cele mai aperciate destinații la vecinii bulgari. Dintre ele amintim  Școala de Pictură Turnovo și Școala Literară Turnovo. Imaginile din acest oraș bulgăresc mi-au tăiat respirația de fiecare dată, locul mi se pare minunat și deși Bulgaria abia de anul acesta mi-a intrat în vise, ca să mă exprim plastic, Veliko m-a impresionat din primul moment în care am auzit de el. Ce să mai spun cât de tare m-au mișcat primele imagini văzute? M-am întrebat dacă nu îmi amintește cumva de un sat colorat, italian… și se prea poate, dar totuși pare de o originalitate aparte…

Aveți și voi astfel de locuri la care visați? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram