O întâmplare cu Veneția în prim-plan


A fost pentru prima dată când „pierdeam” niște bilete de avion și nici măcar nu era acesta necazul ci faptul că mi-a fost clar că nu mai plec doar cu câteva zile înainte. Poate că trebuia să-mi fi dat seama mai din vreme, dar am sperat așa de tare că nu va fi cazul, că am așteptat până în ultimul moment, iar că dezamăgirea a fost pe măsura așteptării. Ca să vedeți că se mai întâmplă și din astea și nu e mereu totul roz când vine vorba de a călători.

Normal, am găsit nișie bilete de avion super ieftine și n-am stat să ne gândim la faptul că până să le folosim va trece totuși mai bine de jumătate de an în care se pot întâmpla multe. Și s-au întâmplat multe, unele mai negative ca altele. Printre ele și faptul că am fost nechibzuiți la capitolul cazare, așa cum de obicei nu suntem. 

Dar între timp s-a dus mult din bugetul pentru Veneția și ne-am spus că poate ar fi bine să renunțăm la cazarea aleasă inițial, nu foarte ieftină și să găsim ceva mai accesibil ca preț, în plus mie îmi intrase în cap ideea cazaării la un hostel, că n-am încercat varianta asta niciodată, dar tot negociind a trecut și vara.

Desigur, am renunțat la cazarea mișto în ideea că ne rezervăm altceva. Și inevitabilul s-a produs, am așteptat prea mult și mai apoi tot ce am găsit să ne convină depășea cu mult bugetul nostru. Și n-am mai plecat. Și mamă ce necaz când am văzut trecând pe deasupra mea avionul ce trebuia să mă ducă la Veneția, chiar de mai văzusem Veneția, ideea de a o (re)vedea mi-ar fi bucurat sufletul de numa, dar na, poate că era momentul să învăț și lecția renunțării, fix atunci, așa a fost să fie. De atunci însă, orice ofertă spre Veneția mă face să tresar, ce să ma spun că acum am găsit o ofertă de Revelion la Veneția și mă tot întreb cum arată canalele acela superbe sub artificii...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram