Societatea Sakurakai sau Cherry Blossom Society a fost numele ales de tinerii ofițeri din armata japoneză imperială în septembrie 1930 pentru societatea lor secretă, înființată cu scopul de a reorganiza statul. În timpul celui de-al doilea război mondial, floarea cireșului a fost folosită pentru a motiva poporul japonez, pentru a stoca naționalismul și militarismul în rândul populației. Astfel că a devenit natural ca acestui simbol atât de valorizat și devenit "cult" japonezii să-i dedice o întreagă sărbătoare - Sărbătoarea cireșilor înfloriți. Iar acesta poate fi doar un motiv numai bun să ajungeți să vizitați Japonia.
Turismul în Japonia se caracterizează atât printr-un sector vibrant intern, cât și prin vizita a peste 8 milioane de turiști străini anual, un sfert din aceștia venind din Asia. Japonia este poate cea mai populară destinație de călătorii externe pentru coreenii de sud și taiwanezi. În ultimii ani, Japonia a devenit destinație turistică de iarnă pentru mulți vizitatori din țările învecinate și australieni, care merg de exemplu la schiat la Niseko în Hokkaido. Cele mai vizitate orașe rămân totuși metropolele Tokyo și Yokohama. Dar nici europenii nu exclud Japonia din topurile lor de călătorie. Recunosc că și eu o prefer dintre toate țările Asiei, deși mi se pare scumpă și tare îndepărtată, însă cultura ei cred că este deosebită.
Cultura japoneză a evoluat foarte mult de-a lungul secolelor de la forma ei originară la un melanj contemporan, care combină influențe din țări din Asia, Europa și America. Stau dovadă literatura japoneză, dar și diversele festivaluri cum este și cel despre care am vorbit mai sus.
Japonia nu are cum să nu fie o încântare pentru orice turist, devine brusc o epopee ce te acaparează prin tot ce o face diferită de restul culturilor și țărilor pe care ai ajuns să le cunoști.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu