4 locuri nonmainstream în care mi-ar plăcea să ajung


Sunt câteva locuri care îmi răsar în minte atunci când visez la unele călătorii, ce e drept, la unele cât mai îndepărtate, dar nu numai, care nu se regăsesc pe lista de vacanțe ale multora. 


1. Gibraltar

Pentru că îmi plac locurile astea puțin mai incerte, aceste locuri care par poduri peste lume, aceste dimensiuni care te fac să nu mai știi unde te afli și unde ai vrea să te afli. Abstract? Poate, dar Gibraltar-ul mi se pare un astfel de loc care pacă e undeva între continente și mereu cumva între sezoane.

2. Houston, Texas (USA)

Eiii, aici o să am ghid, în plus față de alte orașe din USA despre care am auzit 10001 povești, acesta nu pare chiar așa de luat în seamă, în afară de împătimiții spațiului cosmic nu cred să-și dorească cineva să-l viziteze cu ardoare. Ba mai mult, hai să-l pun chiar pe locul 2 după New York atunci când vine vorba de o excursie în USA.

3. Balcik (Bulgaria)

Toată lumea merge în Bulgaria în stațiunile lor de la mare, unele apărute cumva peste noapte. Toți știm de Nisipurile de aur, Albena sau Sunny Beach la sfârșit și nu prea mulți aleg Balcik-ul. El nu este chiar o stațiune, dar pentru mine a primit valențe deosebite când am citit Panza de paianjen a Cellei Serghi. Atunci am zis că e un loc de văzut și de savurat.

4. Perth (Australia)

Dorința mea de a ajunge în Australia de revelion, să văd artificiile aruncate de pe podul din Sydney scăldând în lumină opera simbol al orașului cu un design fabulous m-a făcut să vreau să văd și cel mai mare mare oraș nepopular din Australia – Perth – ul. Când am fost la Roma am cunoscut o doamnă profesoară din Perth și m-a asigurat că am ce vedea acolo și nu mi se va părea că mă sufoc de turiști ca la Sydney de exemplu. Dar până la Perth e cale lungă… prea lungă totuși, din păcate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram