Despre sindromul post concediu


Sindromul post-concediu este cât se poate de real, nu doar un moft al celor care nu s-au săturat de leneveala aferentă (sau după caz tumultul) vacanței. 

Manifestările sunt diverse și unii suferă pe bune, organismul se răzvrătește împotriva întoarcerii din vacanță/concediu, unii zac la pat cu febre musculare puternice apărute din senin (deci nu de la efort și drumeție), alții fac forme urâte de răceala (fără să fi luat un virus), pe unii durerile de cap îi țin săptămâni, vomită și au reacții alergice. Desigur, cei mai mulți resimt doar o melancolie mai ușoară sau mai complexă și planul unei noi vacanței îi poate scoate din starea nu foarte roz în care se află.

Bazele reale ale nebuniei de boală stau de cele mai multe ori în diferențele climatice pe care le interceptăm între vacanță și acasă, în ruperea de ritm și revenirea la rutină și uneori la accentuarea ei ajută și efectul jet lag-ului. Tot specialiștii spun că nu există o rețetă de a trata acest sindrom și că fiecare ar trebui ca după un an sau doi de “suferință” să-și găsească propriile remedii. 

Se mai specifică faptul că dacă acest tip de depresie/sindrom face ravagii, totuși, poate ceva este fundamental greșit în viața celui care îl manifestă atât de puternic, poate trebuie făcută o schimbare la nivel de viață personală sau profesională. Concediul/vacanța este o rupere de ritm, revenirea la ritmul obișnuit al vieții nu ar trebui chiar să ne îmbolnăvească așa de tare. Se recomandă ca în cazul în care simptomele o iau razna, să ne adresăm medicului.

Să aveți o săptămână frumoasă în care vă doresc să vă gândiți la vacanțele din această trecute, dar și la cele viitoare, cu maximă bucurie și confort psihic :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram