5 locații pentru călătorii romantice care îți vor fi pe plac


O vacanță romantică este o vacanță romantică și de multe ori mi se pare o idee bună pentru deconectare și... reconectare. Mi s-a părut o ocazie bună de a scrie câte ceva despre anumite locuri din Europa, locuri pe care le-am văzut, care mi-au plăcut și mi se par potrivite pentru cei care vor să sărbătorească dragostea în orice lună. Nu am făcut un top, ba chiar mi-a fost greu să aleg între ele, m-am tot gândit, am făcut o listă și apoi am tot tăiat, în final au rămas 5 locuri despre care vreau să vă povestesc în ordinea alfabetică a locațiilor:


1. Budapesta (Ungaria)

De ce? Pentru că este cel mai romantic oraș de pe Dunăre, foarte aproape de România, cu o mâncare excelentă și o dragostea de viață nebănuită.

Ce mi-a plăcut cel mai mult: o mini croazieră pe Dunăre (se poate lua și cină romantică) dar și o vizită obligatorie în Cetatea Buda, seara, după ce luminile orașului scriu o altă povestea cu apa Dunării.

2. Cinque Terre (Italia)

De ce? Pentru că nu o să uitați niciodată acest traseu dintre Riomaggiore și Manarola, marea azurie o aveți în strânga, stânci semețe în dreapta, cerul albastru deasupra și la fel ca și Kant, conștiința morală (a iubirii voastre) în voi.

Ce mi-a plăcut cel mai mult: este greu de spus, zona este atât de romantică și de specială încât nu o să vă mai iasă de la inimă.

3. Sena la Apus în… Paris (Franța)

De ce? De ce tocmai asta din întreg Parisul, nu? Pentru că am avut un sentiment special, iar lumina aceea fost mirifică, felul în care se revărsa peste poduri și clădiri a creat un alt Paris, e Parisul de pe Sena, nu doar Parisul…

Ce mi-a plăcut cel mai mult: am avut impresia la un moment dat că sunt parte dintr-o scenă din Before Sunset…

4. Dimineața devreme în Piazza Navona… Roma (Italia)

De ce? Simplu, așa m-am îndrăgostit eu de Roma, în Piazza Navona, pustie și cu miros de cappuccino… Se auzeau numai pașii mei…

Ce mi-a plăcut cel mai mult: faptul că m-am lăsat amețită de ideea că în acea dimineață toată Roma este A MEA.

5. San Marino

De ce? Of Doamne, mie îmi place mult acest stat micuț și mă duce cu gândul la prinți și prințese și povești de iubire din alte timpuri.

Ce mi-a plăcut cel mai mult: faptul că basmele ți se par foarte reale aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram