Bine ai venit vacanță!


Categoric, de pe la mijloc de iunie și cu puțin noroc până pe la mijloc de septembrie, parcă toată suflarea intră în vacanță. Sigur că este vorba de o atmosferă de vacanță care bântuie peste tot, chiar dacă mulți încă muncesc și cu tristețe câte unii îți spun că vor munci toată vară. Însă în esența ei, asta e partea mea favorită din an și dacă aș putea trăi într-o vară veșnică cu o vacanță de două săptămâni pe lună nu m-aș supăra chiar deloc, cine s-ar supăra?


Nu știu cum sunteți voi, dar eu parcă abia aștept să deschid internetul în perioada aceasta, căci mai toți cunoscuții cu pagini în rețelele de socializare merg care pe unde și ne încântă cu imagini minunate de pe plaje sau de prin orașe superbe. Mai nou, dimineață de dimineață în beau cappuccinoul în față cu o nouă poveste și cu o nouă destinație… Simt că în perioada asta internetul îmi e mai util ca niciodată.

Teoretic 15 iunie-15 august se numește perioada de sezon de vârf, când cei mai mulți își petrec concediile în țară sau străinătate, la mare sau la munte etc. Aici vorbesc de cei care nu călătoresc chiar lunar, de cei care abia așteaptă vacanța mare. Dar, constat cu bucurie că parcă de la an la an călătorește tot mai multă lume, aud și văd povești de vacanță la cât mai mulți. Și adevărul este că la câte vacanțe low cost sunt în acest moment pe piață ar fi și păcat să stai acasă o vară întreagă. 

Nu voi discuta acum despre tendințele acestui an în materie de vacanțe, deocamdată doar observ și ador să văd că multă lume se îndreaptă spre Italia sau Grecia pentru Orașe și nu doar pentru plaje, că turismul cultural aproape că-l egalează pe cel numai de relaxare, că oamenii hălăduiesc până se fac beșici pe tălpi în loc să stea la soare până se fac beșici de la arsuri. E o constatare așa, scurt pe doi.

Așadar, perioada asta minunată a vacanțelor (de vară) mi se pare foarte, foarte frumoasă, aduce bucurie în lume, serios! În fond, cine nu își așteaptă cu fericire în suflet vacanța!?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram