Ghidul verde al Veneției ca să aveți parte de un weekend pe cinste


Presupun că știți cum arată și ce informații conțin Ghidurile Michelin. Sunt ghiduri cu adevărat grozave. A fost o reală plăcere să-l citesc pe cel al Veneției și m-a atras chiar de la coperta pe care stau înșirate pălăriile gondolierilor. Mi-e o ciudă de o iau razna că nu l-am avut când am ajuns eu la Veneția, dar o să stea la loc de cinste până la următorul drum acolo. Tocmai din acest motiv as dori să va spun câte ceva despre el ca să-l aveți la voi când o plecați cu Tamicris Tours într-un weekend la Veneția.


Ok, dar să trecem la ce sigur, sigur îl interesează pe fiecare turist ce apare mai mult sau mai puțin pregătit la Veneția.

Adrese (Cazare, Restaurante, Baruri și cafenele, Ieșiri în oraș, Cumpărături)

Această secțiune mi se pare extrem de importantă pentru că te trimite fix unde îți dorești, ai adresele celor mai bune restaurante și cafenele sau alte locuri unde să-ți consumi banii, dar ordonate după buget și după zone, după ce le-ar place celor mai diverși călători. Cât îmi doream să am la mine această listă!! Of… e atât de importantă când nu știi la ce terasă să te așezi… uff…

Să vizităm Veneția

Este partea cea mai stufoasă a ghidului care ne prezintă Veneția astăzi și apoi ia în ordine toate locurile de interes turistic major. De la Canal Grande la Insulele lagunei, toate sunt trecute prin filtrul vigilent al unor specialiști, fiecare clădire sau piațetă din fiecare sector îți este expusă în termei clari și deloc poetici, pentru a o putea vizita cât mai eficient. Cred că la acest capitol acesta este cel mai ghid dintre ghidurile pe care le dețin și după cum deja știți dețin destul de multe.

Pentru a ști mai multe

Acest ultim capitol, mie mi-a plăcut mult de tot, pentru că am aflat o sumedenie de lucruri interesante. De la Gastronomia specifică Veneției la Literatură și muzică. Este cel mai “povestit” capitol al ghidului și merită separat o lectură, poate chiar în avion în drum spre Veneția. Drum bun, vacanță plăcută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram