Defileul Dunării în Ungaria, o perlă turistică încă nedescoperită


Am trecut prin Defileul Dunării din Ungaria fix în urmă cu o săptămână. Știam de prin cărți ce zonă mișto este, dar destul de puțin promovată la noi, din acest motiv m-am bucurat foarte tare să regăsesc oferta de weekend în Defileul Dunării în Ungaria. Acum, după ce eu am reușit să văd zona pe timp de iarnă, cred că aș putea să o recomand pentru orice sezon.

De fapt, care este Defilelul Dunării în Ungaria? Este vorba de zona cuprinsă între orașele Szentendre, Visegrad și Esztergom. Toate trei sunt absolut minunate și au câte ceva unic, special pentru care mertă vizitate. 

Szentendre este cel mai mic din cele trei orașe centrale ale defileului și poate cel mai pitoresc, cu un centru istoric demn de celebrele orașe medievale ale Europei. Situat pe malul drept al Dunării, o plimbare prin centrul său te va cuceri cu siguranță: străduțe strâmte și cochete, biserici și clădiri foarte bine îngrijite și un vibe absolut special fac din el o perlă nedescoperită a Ungariei.

Visegrad este situat pe Dunăre desigur, la circa 40 km nord de Budapesta, celebru datorită Castelului din localitate. Numele cetății medievale provine din limbile slave, în care vise grad înseamnă "cetate înaltă". Între anii 1323 și 1408 de aici se conducea Regatul Ungar, de asemenea aici s-a constituit în anul 1335 Grupul de la Visegrad. Castelul (care mie mi-a semănat cu Cetatea Devei) este de cele mai multe ori punctul central al croazierelor pe Dunăre cu plecare de la Budapesta.

Esztergom este cunoscut mai ales datorită Bazilicii din Esztergom, catedrala Arhiepiscopiei de Esztergom-Budapesta, o bijuterie arhitectirală. De asemenea, la Esztergom își are sediul Curtea Constituțională a Republicii Ungare, însă orașul este cu adevărat fabulos cu sau fără ele. Este cel mai mare și mai cunoscut din întreg defileul și demn de notorietatea sa.

Nu cred că ar fi unul din aceste locuri despre care să vă pot spune că-l puteți sări, pur și simplu o tură în defileu nu poate fi completă fără unul din ele. Un weekend poate fi suficient dacă doriți să vă faceți o idee despre loc, însă dacă aveți mai mult timp la dispoziție cred că vă pot spune că aveți ce face câteva zile în fiecare din aceste locuri. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram