România de ghid verde, dacă vrem să ne cunoaștem țara


De când am acest ghid am hotărât ca locul lui să fie în bordul mașinii, că nu știm pe unde ne mai plimbăm și e bine să cunoaștem zonele țării cu bune și rele dar mai ales cu locuri inedite. Știți de câte locuri de habar nu aveam că se găsesc în România am aflat din acest ghid? O mulțime!! Acum mi-e și mai ciudă că primăvara întârzie și că odată cu ea și verdele crud al câmpiilor și coloritul viu al dealurilor… dar azi avem soare, poate, poate weekendurile următoare voi lua ghidul și voi porni măcar prin Transilvania, but wait înainte de toate o să-l folosesc chiar în capitală. Ce oferă acest ghid? (în afară de dorința de pleca în explorarea României).


Unde și când să plecați?

România în decursul anotimpurilor
Destinații
Idei de weekend (foart, foarte utilă partea asta)
Propuneri de itinerare
Excapade la frontiere
Pregătirea călătoriei

Unde vă puteți informa? 

Formalități
Transport
Rezervarea cazării (pentru începătorii în a organiza singuri călătoriile acest aspect este deosebit de util)
Chestiuni legate de bani (utile și pentru străini)
România – Ghid practic (în această secțiune găsiți de la adrease utile la locuri în care să mâncați bine, până la obiceiurile din diverse locuri ale țării, dar și alte informații utile despre serviciile poștale sau mijloacele de transport în comun).

De făcut și de văzut (aici coordonatorii ghidului au realizat o selecție de activități de recreere, de suveniruri ce pot fi cumpărare din regiunile României și o selecție de evenimente la care puteți participa dacă ele vă prind într-un tur prin țară, sau poate faceți turul special pentru ele).

Un capitol care mie mi-a lăcut tare, tare mult este Cum să vă prelungiți sejurul. Aici vă sunt recomandate cărțile care vorbesc despre România, filmele pe care le puteți vedea ca să vă inspirați în descoperirea României și nu în ultimul rând avem niște recomandări muzicale frumoase. Din recomandări îi extrag și eu obligatoriu pe Cioran, Eliade, Cărtărescu, Norman Manea, Camil Petrescu, Mihal Sebastian, Lucian Blaga (care pot fi citiți și în engleză, franceză, germană, spaniolă sau italiană), dar nu ratați cărțile despre România ale autorilor străini ca Paul Morand sau Jean Yves Conrad. Dintre regizorii români care chiar îți arată România nu-i evitați pe Lucian Pintilie , Cristian Mungiu sau Radu Mihăileanu

Adevărate lecții de istorie și geografie vă sunt date de capitolele Peisaje românești și Românii în decursul istoriei. Puteți să le dați copiilor să răsfoiască acest ghid până ajungeți la destianație, spuneți-le să vă citească aceste capitole și să vă ajute să organizarea escapadei. Imposibil să nu rămână cu ceva învățat temeinic în urma acestei lecturi. Vor fi curioși și se vor și simți utili.

Apoi urmează lecțiile de Artă și cultură, asezonate cu anumite informații lejere de Politică și geopolitică, care vor lămuri asoecte ale României de azi, iar asta e doar încălzirea, pentru că urmează adevăratul ghid, Descoperiți România:

Bucureștiul și împrejurimile sale
Valahia
Transilvania
Banatul și Crișana
Maramureș
Moldova
Dobrogea și Delta Dunării

Plus hărți, multe, multe hărți!!

Eu zic să nu mai stați pe gânduri și să plecați în descoperirea României chiar acum. Eu asta o să fac, cu Ghidul verde al României în brațe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram