Dor de zbor



DOR, doruri, s. n. 1. Dorință puternică de a vedea sau de a revedea pe cineva sau ceva drag, de a reveni la o îndeletnicire preferată; nostalgie. ◊ Loc. adv. Cu dor = duios; pătimaș. 2. Stare sufletească a celui care tinde, râvnește, aspiră la ceva; năzuință, dorință. 3.Suferință pricinuită de dragostea pentru cineva (care se află departe). 4. (Pop.) Durere fizică. Dor de dinți. 5. Poftă, gust (de a mânca sau de a bea ceva). De dorul fragilor (sau căpșunilor) mănânci și frunzele. 6. Atracție erotică. 7. (Pop.; în loc. adv.) În dorul lelii = fără țintă hotărâtă, fără rost, la întâmplare. – Lat. pop. dolus (< dolere „a durea”).


Da, mi-e dor de un zbor cu avionul ca niciodată, dar cui nu i-ar fi? Dorul de acum se datorează şi faptului că traversăm această perioadă tulbure când poate ne este frică de zbor sau nu de zbor ci de virusul care ne seacă zilele de jumătate de an și nu dă semne că s-ar domoli. Îmi amintesc că ultimul zbor a fost în urmă cu mai bine de un an, spre Grecia și mă apucă toate nostalgiile când mâ gândesc cât de frumos a fost și ce vacanță minunată am avut. Grecia e atât de aproape, atât de ofertantă și unde putem ajunge atât pe șosea cât și în zbor. 

Nu știu care sunt planurile voastre pentru perioada următoare, dar dacă doriți să zburați, desigur respectând toate măsurile de siguranță cred că vă recomand un zbor spre Grecia mai mult ca orice. Sigur, ca să intrăm pe cale aeriană în Grecia trebuie să prezentăm un test COVID negativ, făcut cu maxim 72 de ore înainte, însă cred că merită pentru o vacanță la care am tânjit tot anul...

Eu ador să zbor, senzaţia pe care o am când constat că avionul se înalţă, când ştiu că picioarele mele pe pământ sunt doar o amintire, îmi dă speranţa că totul este posibil. Mă simt chiar bine în avion, nu mi-e frică, nu mi-e rău şi deşi nu am făcut zboruri în afara Europei, cred că m-aş comporta excelent şi pe un zbor transatlantic de exemplu. Probabil tocmai din cauză faptul că iubesc zborurile, cred că mă iubesc şi ele pe mine, căci am avut parte de multe zboruri line cu aterizări blânde. 

Zborul ne dă un sentiment de libertate neprețuit, sentimentul că viața merge mai departe orice ar fi, că deținem controlul, că totul va fi bine și peste puțină vreme, dacă avem răbdare și avem grijă de noi, vom putea călători din nou PESTE TOT. Sperăm să ne întoarcem cât mai curând la viața de dinainte în condiții cât mai apropiate de cele pe care le cunoșteam. 

Aşadar, zbor liniştit și în siguranță, tuturor celor care zboară, departe sau aproape, zilele astea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram