10 (alte) motive să mergi la vară în Grecia

Grecia! Ce înseamnă pentru noi Grecia când auzim de ea? Grecia înseamnă cerul foarte albastru și marea foarte turcoaz, case albe cu acoperișuri serene și apusuri pe care nu le vom uita niciodată. Grecia înseamnă insule și istorie și filosofie și mai înseamnă poate Demis Roussos și luni de miere. Înseamnă stațiuni frumoase pe care tot românul și le permite și mai înseamnă mâncare bună și dragoste de viață, că doar toți am auzit de Zorba... Dar cum ar fi dacă ți-aș spune că Grecia înseamnă cu mult mai mult decât asta?



Azi îmi permit să enunț 10 motive pentru care să ajungi în Grecia, chiar dacă ele nu sunt chiar motivele pentru care îți plănuiai vacanța în Grecia până la acest moment:

1. Ce ar fi să nu mai mergi în Grecia unde merge chiar toată lumea? Probabil ai observat că mulți aleg să meargă în aceleași locuri poate pentru că este mai ieftin sau poate că nu vor să iasă din rutină sau poate că rutina le place, dar eu te sfătuiesc să nu faci la fel. Alege un loc inedit pentru vacanța ta la greci, ai de unde alege, este o țară atât de diversă și fabuloasă în toate cele, cred că nu-ți ajunge o viață să o descoperi la cât de minunat de complexă este. Nu-i păcat să mergi în același loc?

2. Santorini este clar destinația grecească pentru luna de miere, dar ia să-i modificăm puțin menirea. Mergi și cere-ți iubita/iubitul în căsătorie aici și pentru luna de miere alege altă destinație. Este un loc romantic, dar cât de bine ar fi să-l eliberăm măcar puțin de clișeele care-l îngroapă.

3. Mergi în Grecia fără să mergi la mare. Da, s-ar putea să fie mai greu decât îți imaginezi, dar alege un oraș fără ieșire la mare, mergi undeva în interiorul țării, încearcă să descoperi Grecia ca și cum ar fi o țată fără mare. S-ar putea să ai o surpriză de proporții în sens pozitiv și să vezi că această țară poate fi turistică și prin... altceva.

4. Dacă totuși mergi la mare, fă în așa fel încât marea să fie pe locul 2, pentru o zi sau două de plajă și în rest pleacă în descoperirea orașelor și orășelelor, satelor și cătunelor pescărești, bucură-te de natura minunată cu care Zeii au înzestrat această țară și fă abstracție de faptul că toată lumea a venit să se bălăcească și atât. Ai atâtea de văzut!!

5. Elimină obiceiuri de genul: seară grecească, croazieră, răsărit/apus pe plajă. Poți mai mult de atât, crede-mă. De exemplu o baie în mare noaptea, o cină romantică pe plajă tot noaptea, sau un mic dejun direct pe nisip după răsărit. În loc de croazieră încearcă o barcă de mai mici dimensiuni închiriată cu un grup de prieteni sau chiar o zi în larg, în doi.


6. Putem doar să înotăm sau să ne jucăm volei în apă. Dar serios, numai atât? Ce ziceți de Parasailing (Parakiting)? Va fi o adevărată aventură mai ales dacă nu sunteți genul de om cu sportul extrem în sânge. Eu am încercat varianta asta chiar la greci, în Corfu! Inutil să vă mai spun că e cea mai frumoasă amintire din acea vacanță la mare. A meritat din plin!

7. Nu te mai baricada doar în stațiunea în care ai cazarea. Mă întristez de multe ori când aud de prieteni care nu au ieșit 7 zile din stațiunea unde s-au cazat. De exemplu mergi pe o insulă grecească, insula aceea nu înseamnă doar locul unde te-ai cazat tu și plaja de la hotelul la care te-ai cazat, insula aceea e o mică lume, ieși de o vezi. Fă km întregi, mulți km pe insulă, așa o să poți spune că ai văzut-o, altfel va fi doar o vacanță într-o stațiune, care nici măcar nu contează că e pe o insulă sau e pe continent unde e singura stațiune și în rest mărăcini.

8. Descoperă Grecia neturistică. De ce ai vrea să faci asta? Pentru că este Grecia reală, necosmetizată și nescoasă la vânzare. Apreciază locurile care nu par de 7 stele la prima vedere, dar nu uita că acolo stau oameni care își duc frumos viața de zi cu zi, așa cum îți duci și tu viața de zi cu zi acasă. Acasă la tine nu e nimic de vanzare, așa își doresc și acei oameni, ca acasă la ei să nu fie nimic turistic, să fie doar acasă. Ai grijă să nu le invadezi intimitatea, totuși.


9. Apropo de oameni. Se cunoaște ospitalitatea și grecilor și faptul că sunt foarte prietenoși și dornici de a ajuta. Cunoaște oameni, cunoaște greci simpatici, fă-ți prieteni în Grecia, NU uita că nu poți face asta în orice țară. Vrei un exemplu concret? În Franța de exemplu, nu-ți poți face prieteni așa ușor, eu n-am reușit nici în 3 luni de Franța să-mi fac prieteni acolo și am cam făcut tot ce a ținut de mine, dar nu ținea doar de mine, așa e soiul lor. În Grecia însă mi se pare mai ușor ca niciunde. Încearcă, poate la anu' o să-ți faci vacanța la niște prieteni acolo.

10. Nu în ultimul rând, mergi în Grecia pentru atmosferă. De câte ori o treci cu vedere, cam pe unde umblii haotic după obiective turistice sau la polul opus, relaxare extremă? Între ele se alflă ceva ce nu găsești peste tot, o atmosferă de vis, de paradis cumva, pe lângă faptul că ești în vacanță... permite-ți să simți atmosfera locului, Doamne, puține locuri merită ca Grecia, pe cuvântul meu!

Și orice ai alege, Tamicris Tours îți pune la dispoziție vacanța ideală în Grecia. Nu uita să te bucuri de tot, dincolo de clișee, de ce ai auzit că ar trebui să faci și să vezi în Grecia, dincolo de aparențe... Respiră și mergi în Grecia (și) pentru alte motive decât ai făcut-o până acum. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram