Dubrovnik, forțăreața Coastei Dalmate

Indiferent dacă doriți să vă bucurați de vacanțe pe plaje însorite, ori să vă petreceți concediul vizitând orășele rupte de timpurile noastre, ori vă doriți vacanțe extreme practicând sporturi extreme sau încercând fructe de mare ciudate, Coasta Dalmată vă poate îndeplini aceste dorințe. Fără exagerări, este una dintre cele mai uluitoare zone de coastă ale Europei. Scăldată de apele de un albastru năucitor ale Adriaticii, împrejmuită de sute de insule și întregită de o istorie aparte, pe malul ei cel mai sudic, se ridică din mare precum Afrodita o cetate extraordinară: Dubrovnik.



10 locuri de văzut în Dubrovnik:

Poarta Pile 
Poarta Ploce
Fortul Minceta
Fortul Revelin
Muzeul Maritim
Bulevardul Stradum
Turnul cu ceas
Mănăstirea Franciscană
Palatul Rectorului
Acoperișurile din Dubrovnik

Cum puteți petrece o zi la Dubrovnik?

Numit de Lord Byron "Perla Adriaticii" și proclamat de Bernard Show "Paradisul pe Pământ", este destul de clar că o zi la Dubrovnik poate calma instant setea de frumusețe. Cu toate acestea poate fi solicitant să-l cuprinzi  în plenitudinea lui într-o singură zi și oricât de mult vrei să-l vizitezi conform unui plan, tare mi-e că vei eșua lamentabil. Totuși, vă propun un traseu frumos pe care parcurgându-l o să descoperiți măcar o frântură din splendoarea locului.

Dacă dorești să vizitezi Dubrovnik-ul într-o zi, presupun că nu vrei să te trezești la prânz. Așa că dis de dimineață îți propun o urcare pe zidurile Cetății (se deschid la ora 9 și ai face bine să fii acolo). Poți încerca un tur de forță pe la Porțile și Forturile amintite mai sus, apoi rezervați-vă puțin timp pentru o vizită la Muzeul Maritim. 

După o aproximativă cunoaștere a Cetății puteți coborâ pe Bulevardul Stradum și lua masa sau doar o scurtă pauză de cafea. Zona este renumită ca cel mai viu loc din oraș, poate fi destul de aglomerat, dar în acest fel puteți lua pulsul întregului oraș. Puteți apoi să vă plimbați liniștiți pe toate străzile adiacente acestui Bulevard și să savurați din plin ziua cu soare.

După amiază puteți vizita Palatul Rectorului (toată lumea vă va recomanda un ghid audio și cred că ar trebui luat în seamă acest sfat). Iar apoi puteți lua cina la unul din restaurantele renumite de pe coastă: Arka (un restaurant mai pe buget) sau Domino (unul din restaurantele de lux ale Dubrovnik-ului). 

Puteți încheia ziua cu o plimbare pe plajă. Romantică sau nu, plimbarea face bine după o zi obositoare în care v-ați încărcat cu amintiri de neprețuit.

Ce excursii se pot face cu plecare din Dubrovnik?

Nu doar pentru a vizita alte locuri sunt excelente aceste excursii ci și pentru a vedea Cetatea Dubrovnik de pe mare, un view mai mult decât necesar în cunoașterea completă a orașului. Astfel că puteți vizita:

Toate insulele din apropiere cu plecare din Portul Gruz
Satul pescăresc Mlini
Plaja Srebreno
Konavle (pentru safari)

Desigur, datorită poziționării sale aproape de granițele cu Muntenegru și Bosnia-Herzegoniva se pot vizita rapid: Fiordul Kotor și insula Sveti Stefan din Muntenegru și celebrul loc de pelerinaj Medugorje și podul de la Mostar din Bosnia.

Cum ajungeți la Dubrovnik?

Tamicris Tours vă propune sejururi la Dubrovnik de la 329 de euro/persoană, transport cu avionul și cazări în locații de la 2 la 5 stele. Cine vrea o vacanță în Croația?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram