Spania: marea în ritmuri de flamenco


Mi-am spus de câteva ori că mi-e frică de Spania. Mi-e frică de faptul că îmi va plăcea la fel de mult ca și Italia sau Franța. Mi-e oarecum frică de ritmurile ei atrăgătoare, de orașele boeme, de limba lui Cervantes și nu în ultimul rând de marea care se întrece pe sine scăldându-i coastele. Asta e Spania, Spania de care mi-e frică, dar dacă e să mă întrebi pe bune ce țară pe care nu am vizitat-o până acum, mi-aș dori să vizitez, aș răspunde fără stau pe gânduri: Spania! Mă atrage la fel cum mă respinge.

Sunt câteva locuri pe care le vreau cu ardoare, câteva locuri în care tânjesc că nu am fost până acum, dar sper ca viața să aranjeze cumva lucrurile, ca să ajung în cel mai scurt timp pe „cel mai latin pământ“ al Europei:



1. Barcelona este fără doar și poate locul în care îmi doresc să ajung cel mai mult în Spania. E Spania, trecând de nuanțele ei și identitatea de Catalonia. E orașul lui Gaudi, orașul uneia dintre cele mai interesante catedrale din lume Sagrada Familia. E orașul mării albastre și al plajelor late. E orașul care de pe Montjuic pare o aglomerație stranie de clădiri unice în lume, un oraș muzeu al culorii și vieții trăite furtunos. Un oraș pestriț într-o lume pestriță, care îți amintește la fiecare pas că veselia e un stil de viață pe care e păcat să nu-l adopți.

2. Madrid, capitala Spaniei și a familiei regale, un oraș fascinant până în esența istoriei sale. O metropolă dominată de piețe ca niște bijuterii arhitecturale și de muzee ce concentrează secole de creație ale artiștilor și istoricilor de care am citit prin manualele de liceu. Muzeul Reigna Sofia sau Palacio Real sunt obiective ce trebuie să se afle pe lista oricărui turist în capitala peninsulei iberice.

3. Sevilla cu a sa catedrală, a treia cea mai mare din lume, nu are cum să nu te fascineze. Sevillia e un oraș colosal, imensitatea ei nefiind data numai de măreția catedralei catolice de o frumusețe rară ci și din cauza poziționării excelente a orașului. De asemenea apropierea lui de Portugalia, îl face accesibil și pentru turiștii care vizitează regiunea datorită soarelui lusitan. E o incredibilă oportunitate să ajungi atât la Sevillia cât și la Lisabona la distanță de numai o plimbare prelungită cu autobuzul.


4. Santiago de Compostela este pentru mine un punct final al unei călătorii pe care visez să o fac: Camino, Camino de Santiago ca pelerin la Santiago de Compostela. Este o dorință mai veche și încă foarte puternică, să ajung la Santiago de Compostela într-o zi de iulie chiar de ziua sfântului și fac acest Camino pe jos. Dacă există o listă a dorințelor împlinite a omenirii, sper ca pe ea să fie trecută în dreptul meu și această călătorie.

5. Costa Brava este un loc minunat. În apropierea Barcelonei și a graniței cu Franța, Costa Brava atrage orice turist cu stațiuni cochete și deosebite în care să te relaxezi după ce ai obosit vizitând orașe de poveste. Fie că alegi Callela, Santa Susana sau Lloret del Mar, un sejur aici e tot ce ai nevoie după un circuit spaniol.

Dacă doriți să ajungeți la mare în Spania în această vară, oferta Tamicris Tours vă stă la dispoziție.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram