Cehia - vecina de la două străzi distanță

Ei bine, o zicală cehă spune că atunci când ne înecăm, ne agăţăm chiar şi de o rămurică. "Asta facem noi, cehii, întindem mâinile să apucăm această rămurică la care sperăm", spune Milos Forman, însă la cum arată Cehia zilelor noastre nu pare ca cehii să fi fost în aşa pericol de înec vreodată. Cine a fost şi numai la Praga cred că ne poate confirma.



Vreau să vizitez Cehia din momentul în care am ajuns în Austria la Viena şi am povestit extaziată tuturor cât de mult mi-a plăcut. Răspunsurile le pot rezuma la următoarele cuvinte: stai să vezi Praga!!.. Şi aşa s-a născut dorinţa de a ajunge pe un traseu pe care mi-l doresc cât mai aproape în toate visele mele.

Tamicris Tours ne propune un circuit Cehia - Austria cu plecare din Timișoara la prețuri foarte bune începând chiar de luna viitoare (poate o să vreți să profitați la maxim de zilele libere de Paște). Cehia este foarte aproape de noi, este o țară accesibilă prin orice mijloc de transport. De Ungaria, Austria sau Slovacia nu mai spun, pot fi minunate ca destinații de city break sau ca circuite de câteva zile. Despre Cehia îmi place să spun că seamănă cu o vecină de la două străzi distanță, adică este evident foarte aproape, dar uneori, faptul că trebuie să străbatem două străzi să o vizităm ne face să ne fie lene și să o lăsăm pe altădată :)

La 300 de km de Bratislava, capitala Slovaciei se află Praga, capitala Cehiei. Dacă vă mai amintiți din articolele mai vechi, Praga este un vis mai vechi de-al meu nerealizat încă, din păcate. Dar e frumos să mai visăm la câte ceva, nu? La Praga, probabil că nu m-aş odihni deloc, dar nici nu-s sigură că aş da gata următoarele locuri şi să mai timp şi să mă liniştesc la un cappuccino cu vedere la Podul Carol.


Centrul Istoric Praga

Podul Carol
Palatul Lobkowicz
Orasul Nou Praga
Orasul Mic Praga
Ceasul Astronomic
Catedrala Sf Vito
Casa Municipala
Castelul si Cimitirul Vysehrad
Castelul Praga
Casa care Danseaza
Biserica Tyn
Biserica Sf Nicolae (Kostel sv. Mikulase)
Cartierul evreiesc din Praga – Josefov
Catedrala Sfintii Chiril si Metodiu
Memorialul Revolutiei de Catifea


Cel mai probabil voi pleca de la Praga și din Cehia cu sentimentul clar că mă voi întoarce, dar presupun că așa pățește toată lumea care ajunge odată aici! Să fie oare asta "primăvara de la Praga", în sens turistic, pe care o aștept? 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram