Parfum de Paris. Parfum de femeie.

Martie. Primăvară. Femeie. Boem. Paris. Dintotdeauna mi s-a spus că primăvara nu este niciunde mai frumoasă ca la Paris. Că Parisul în martie și aprilie este unic, că nimic nu îl întrece pe lume și că atunci ar trebui să-l vizitez în special. Tamicris Tours ni-l propune cadou de 8 martie, nu-i așa că ar fi o zi a femeii, de ținut minte? 

Primăvara la Paris




Dimineți luminoase în Marais

Am petrecut o după amiază deosebită în Marais, la prima vizită la Paris. Atunci a fost inedit, pentru că urma să mă întorc în sud și retrăiam pe străzile Marais-ului zilele acelea deosebite la Paris. Oare dacă spun că mi-am pus ordine în gânduri și simțiri în ultimele ore de Paris, spun prea mult?

De aceea vreau o dimineață aici, la începutul unei noi vizite la Paris. Să beau cappucciono și să fac planuri pentru câteva zile, iar soarele să se arate îngăduitor cu mine și cu planurile mele și să lumineze feeric clădirile înegrite de vreme ale celui mai vechi cartier din capitala Franței.

Parisul lui Van Gogh, Picasso și Rodin

Niciodată nu am acordat atenția cuvenită artelor la Paris. Ori au fost motive întemeiate, cum ar fi cozile interminabile de la Orsay, ori au fost motive deloc întemeiate cum ar fi lipsa timpului (de parcă o să am vreodată destul la Paris), cert este că am văzut numai ce a văzut tot turistul grăbit cu bifarea și deloc cu contemplarea.

Vreau să ajung la Espace Dali, să merg la Muzeul Picasso (până de curând a fost închis pentru modernizare), să merg la Muzeul Rodin, care dincolo de ce “ascunde” se află într-o locație nemaipomenită, plină cu verdeață și culori crude.



Primăvara pe zgura de la Roland Garros

Această idee e una veche, așa de veche că face cam 20 ani, cam de atunci mă uit eu la Marele Turneu de tenis de la Roland Garros și spun oricui întreba că eu prefer tenisul pe zgură. A, că nu mi se arată să ajung pe Philippe Chatrier nici măcar în vizită de muzeu e altă poveste. Am încercat în 2009, lunea, e ÎNCHIS lunea!! Singura zi în care puteam merge și singura în care este închis. În 2012 am ajuns la Paris în perioada turneului, erau fazele finale, niște prețuri la bilete că nici dacă dormeam în față la stadion nu îmi mai rămâneau de intrare. Am fost așa de iritată că am zis că nici în apropiere nu vreau să ajung. Și nu am ajuns, dar pe cine vreau eu să mint? La fiecare început de iunie când văd pe Europsort că începe turneul, eu respir adânc și îmi spun că turneul e cu tradiție și cândva, CÂNDVA tot o să ajung.

Paris is always a good idea ;)


sursa foto 2, foto 3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram