Vive la France!

14 iulie - Ziua Națională a Franței! Câți dintre voi ați vizitat Franța sau câți intenționați să o faceți în viitorul apropiat? Franța este o țară minunată, plină de culoare, de istorie și cu un potențial turistic imens. Odată ce o vizitezi nu o mai uiți niciodată și revii de câte ori ai posibilitatea! Azi, îi urăm Bonne Anniversaire și cercetăm toate ofertele Tamicris Tours care ne pot duce în Franța ;)



Se spune că Franța ar fi țara cea mai vizitată din lume de către turiștii străini, cu peste 82 de milioane de vizite primite anual. Motivele acestei performanțe sunt diverse: este vorba atât despre turismul cultural (îndreptat în special către Paris), cel balnear (în special pe Coasta de Azur), cel natural, turismul de afaceri (Parisul este principala destinație mondială pentru acest tip de turism, de recreere (Disneyland Paris este de departe cel mai frecventat parc de distracții din Europa) și de practicarea sporturilor de iarnă (în special în Alpii de Nord). 


Atracțiile turistice cele mai vizitate sunt în marea lor majoritate situate în Île-de-France (Disneyland Paris, Muzeul Luvru, Turnul Eiffel, Palatul de la Versailles etc) dar și câteva obiective din provincie atrag și ele numeroși turiști, cum ar fi castelele din Valea Loarei, Mont Saint-Michel, Rocamadour, muzeul Unterlinden din Colmar, Centrul Pompidou-Metz sau parcul Futuroscope.


Dintre cele 753 de bogății culturale clasificate în patrimoniul mondial de către UNESCO la 27 ianuarie 2012, 34 sunt din Franța, ea fiind a treia țară din lume după numărul de situri culturale de pe această reputată listă (prima este Italia, a doua este Spania). Patrimoniul arhitectural francez clasificat în lista UNESCO include atât edificii culturale religioase, cât și civile (castelele din Valea Loarei), industriale (Ocnele regale de la Arc-et-Senans), militare (orașele fortificate de Vauban) și urbane (piața Stanislas din Nancy, centrul istoric al Strasbourgului). Ea conține exemple de arhitectură din toate epocile, de la arhitectura romană (Pont du Gard) până la cea postbelică (centrul orașului Le Havre).


Motivele de vizită sunt foarte multe, hai în Franța să te convingi și apoi o să revii, poate că nu an de an, dar oricum vei reveni cu plăcere de fiecare dată. Mereu te va surprinde, mereu te va învălui, mereu o vei iubi!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram