Exotic și accesibil: CUBA!

Probabil pentru atunci când Europa nu ne va mai ajunge :) Așa îmi spun mereu când vine vorba despre destinații pe cât de exotice pe atât de îndepărtate. O zonă accesibilă și extrem de populară este zona Mării Caraibelor cu insulele parcă destinate lunilor de miere și vacanțelor leneșe la umbra palmierilor. Din această zonă face parte și Cuba, iar Tamicris Tours are o ofertă specială spre Varadero. Profitați de ea!



Cuba este o țară insulară în nordul Americii centrale, situată pe cea mai mare insulă din Antile, care se află la confluența Mării Caraibelor, al Golfului Mexic și Oceanului Atlantic. La nord se află SUA și Bahamas, la vest Mexic, la sud Insulele Cayman și Jamaica, iar la sud-est Haiti. O zonă splendidă în lumea asta mare!

Insulă alungită, Cuba este cea mai mare și cunoscută insulă din Caraibe, mărginită la nord de Strâmtoarea Florida și de Oceanul Atlanti, la nord-vest de Golful Mexic, la vest de Canalul Yucatan, la sud de Marea Caraibelor iar la est de Strâmtoarea Windward. Cuba ocupă întreaga insulă și alte insulițe învecinate (în total mai mult de 4000), precum Isla de la Juventud, cunoscută și sub numele de Insula Pinilor.


Relieful insulei e variat: câmpii întinse până la cele ușor vălurite, dealuri abrupte și munți în principal în partea de nord. Cel mai înalt vârf este Pico Real del Turquino (1.974 m). Clima este tropicală, îmblânzită de vânturi regulate. Este un sezon uscat din noiembrie până în aprilie și unul ploios din mai până în octombrie. În funcție de aspectele vremii cred că ar fi bine de organizat și vacanțele, deși nici sezonul ploios nu este unul chiar urât, depinde cum preferați temperaturile și ce fel de vreme vă avantajează.

Havana este cel mai mare și interesant arhitectural oraș al țării, motiv pentru care a fost ales și capitală. Alte orașe importante sunt: Santiago de Cuba și Camaguey, iar printre cele mai cunoscute orașe mici se numără Baracoa (prima așezare spaniolă din Cuba), Trinidad și Bayamo.

Cuba este renumită pentru plajele sale de vis, arhitectura orașelor, dar și pentru regimul opresiv al lui Fidel Castro. O țară a contrastelor, Cuba este adorată și hulită în aceiași măsură, dar se clasează foarte sus în topul destinațiilor de vacanță. Foarte interesante sunt statisticile care ne arată că nu doar turiștii din America de nord se îndreaptă spre insulele oarecum vecine, ci și turiști din îndepărtata și bătrâna Europă, semn că pentru locurile cu adevărat aparte a traversa mări și oceane nu e chiar o corvoadă.

Vă tentează o vacanță exotică? Cuba trebuie să vă dea de gândit! ;)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram