De ce Coasta de Azur!

Desigur, de ce nu? Dar pe lângă asta și pentru că eu n-am auzit pe nimeni să dea pe aici să nu-i placă, se nu aibă cuvinte de laudă, să fie nemulțumit de ceva. Peisajele îți taie respirația, apele Mediteranei nu sunt niciunde mai albastre, iar orașele mai luxoase și mai pline de farmec în același timp... Coasta de Azur este fără exagerare Raiul pe Pământ al Rivierei franceze. Dacă nu mă credeți puteți face o încercare cu Tamicris Tours, Coasta de azur la un preț foarte bun (se cunosc prețurile mai puțin prieteniase din zonă).



Coasta de Azur (sau Riviera Franceză, se poate să o mai găsiti cu denumirea Côte d'Azur) este regiunea de coastă a Franței la Marea Mediterană. Una dintre cele mai cunoscute zone de litoral din lume, Coasta de Azur, se continuă în est cu Riviera Italiană prin Monaco.

Coasta de Azur se întinde pe teritoriul departamentelor mediteraneene Alpes-Maritimes și Var, în apropierea departamentelor Alpes-de-Haute-Provence, Bouches-du-Rhône și Vaucluse. Este unul din cele mai exotice și mai căutate locuri de vacanță din Europa și din lume.

Un circuit al Coastei de Azur nu poate să nu cuprindă cele mai fierbinți puncte de atracție, cum ar fi Nice şi Cannes, Marsilia sau Monaco, plus o sumedenie de alte orășele cocoțate deasupra mării.

Nice (Nisa) este al 5-lea oraș ca mărime în Franța, așezat priviliegiat pe țărmul mării la poalele Alpilor Maritimi. Orașul respiră datorită turismului, fiind supranumit „capitala Coastei de Azur”. Printre principalele obiective turistice se numără Muzeul Matisse, Muzeul de Arte, palatul-muzeu Massena, orașul vechi cu palatul-muzeu Lascaris și catedrala Saint Reparat, grădina și ruinele castelului, ruinele orașului roman Cimenelum, mănăstirea franciscană din Cimiez, grădina botanică Phoenix cu cea mai mare seră din Europa și toate străduțele ce urcă și coboară într-o dezordine studiată.


Marsilia este al doilea cel mai mare oraș din Franța, situată pe coasta Mediteranei, în vechea Provența fiind cel mai mare port comercial al țării. Marsilia este prefectura departamentului Bouches-du-Rhône și capitala regiunii Provence-Alpi-Coasta de Azur. Un oraș al contrastelor și minunilor arhitecturale. 

Cannes este una din cele mai renumite stațiuni de pe Coasta de Azur, vecină la 54 de km cu la fel de celebrul  Monte Carlo. Dincolo de afi superfical și din start considerat un oraș "de fitze" în Cannes, printre obiectivele turistice majore ale orașului se numără cheiul la Croisette, muzeul Castre, bastionul Sainte Marguerite, mănăstirea Saint Honorat și cele ami fotografiate plaje europene.

Principatul Monaco este al doilea cel mai mic stat independent ca mărime din lume, după Vatican. Este localizat pe coasta mediteraneană, la 18 km est de Nisa, aproape de frontiera cu Italia. Principatul este înconjurat pe trei laturi de regiunea franceză Provence-Alpes-Côte d'Azur, iar relieful său constă într-o plajă lungă și dealuri abrupte care se înalță până la 63 m peste nivelul mării. Monaco este cunoscut pentru peisajul natural, clima însorită, Grace Kelly și MP de Formula 1 de la Monte Carlo. 


sursa foto 1, foto 2, foto 3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram